Co všechno dokáže pečená cibule s naším tělem

 Zdraví 
28. března 2019 08:41 / Monika Thomsonová
  11
📷
6 fotografií v galerii
Pečená cibule může být i výbornou delikatesou Shutterstock
Cibule je gastronomickým základem, bez kterého by mnoho jídel nemělo tu správnou chuť. Její vůně sice není příliš vábivá, ale všechno nám vynahrazuje svými skvělými účinky. Ptáte se, co tak neobyčejného dokáže pečená cibule?

Cibule je lidstvu známá již více než 5000 let. Má antibiotické a močopudné účinky, dokáže vyléčit různé druhy kašle, je skvělá na štípance od hmyzu, ale také bojuje s bakteriemi a infekcemi v organismu. Není tedy pochyb o tom, že cibule je skutečným přírodním lékem, který se najde v každé domácnosti. Ale co v případě, že ji upečeme? Po pečeném česneku, který má neuvěřitelné účinky, je tu i pečená cibule, která dokáže s organismem zázraky.

Říkáte si, že cibule pečením ztrácí své vlastnosti a účinky? Omyl. Cibule tepelným zpracováním uvolňuje jen éterické oleje, díky kterým má svou specifickou chuť, ale své účinky si ponechává. Odborníci dokonce uvádějí, že pečením cibule své účinky znásobuje. Pojďme se podívat, kde všude pečená cibule pomáhá.

Pečená cibule na vředy a špatně se hojící rány

Uvádí se, že pečená cibule dokáže pomoci v případě špatně se hojících ran nebo vředů. Stačí, když cibuli zapečete v troubě a budete přikládat na bolavá místa, dokud se stav nezlepší.

Pečená cibule a furunkl

Furunkl představuje hnisavý zánět kožních žláz, který může být skutečně bolestivý. Pečenou cibuli v tomto případě využijete zcela jednoduše. Stačí ji zapéct v troubě a  vytvořit teplý obklad, který je třeba nechat působit na místě zánětu 20 minut denně.

Pečená cibule a hemoroidy

Pečená cibule působí asi na všechno, dokonce vám pomůže vyléčit i hemoroidy. Obklady z pečené cibule mají dezinfekční účinky a podporují regeneraci kožních tkání

Pomoc pro diabetiky i kardiaky

Pečenou cibuli si oblíbí i ti, kteří trpí častými výkyvy cukru v krvi. Diabetici by měli do svého jídelníčku zařadit pečenou cibuli jako součást hlavních pokrmů nebo jako snídaňovou delikatesu. Pečená cibule totiž dokáže regulovat hladinu cukru v krvi a udržovat správnou funkci slinivky a jater.

Pečená cibule je dobrá i pro kardiaky. Cibule pomáhá čistit cévy a předcházet výkyvům krevního tlaku. Takže je ideální pro pacienty s hypertenzí a aterosklerózou.

Pokud se rozhodnete vyzkoušet účinky pečené cibule, tak nezapomínejte na fakt, že byste ji měli péct v troubě, a to samostatně, bez jakéhokoli koření a jiných dochucovadel.(Dále čtěte: Co dokáže pečený česnek s vaším tělem během 24 hodin?).

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?