Co dokáže pečený česnek s vaším tělem během 24 hodin?

 Zdraví 
05. září 2017 09:55 / Jitka Jahodová
  101
📷
4 fotografie v galerii
Příprava je velmi snadná, chutná a navíc může v našem těle dosáhnout skutečných zázraků Pinterest
Česnek je nepochybně skvělým přírodním léčivým prostředkem. Má antibiotické a antibakteriální účinky a zabraňuje mnoha chorobám.

Česnek je typický svojí štiplavostí a silným aroma, proto ho mnoho lidí konzumuje v omezené míře. A to je velká škoda. Existuje skvělý způsob, jak si tuto zdravou zeleninu dopřát. Udělejte si pečený česnek. Příprava je velmi snadná, chutná a navíc může v našem těle dosáhnout skutečných zázraků. Stačí pár stroužků pečeného česneku a váš organismus jeho blahodárné účinky pocítí během následujících 24 hodin.

Co byste měli vědět o česneku

Česnek je rostlina původem ze střední Asie. Je zdrojem cenných bílkovin, antioxidantů a vlákniny. Obsahuje vitamíny B, C, E, K a minerály jako je selen, železo, draslík, síra, fosfor a zinek. Má pozitivní účinky především na obranyschopnost organismu a trávení. V lidovém léčitelství je používán jako účinné antiseptikum a antibiotikum, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, prospívá srdci a pročišťuje cévy, působí proti nadýmání, proti kornatění tepen a ničí parazity ve střevech.

Jak si pečený česnek připravit?

Příprava pečeného česneku je poměrně jednoduchá. Vezměte celou neporušenou česnekovou hlavu a seřízněte vrchol česneku zhruba o centimetr tak, aby byly všechny stroužky vidět. Pak česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Pečte při teplotě 220 stupňů 45 až 60 minut. Na posledních deset minut česnek vyndejte z alobalu. Hotový česnek má krásnou zlatohnědou barvu a je téměř tekutý. Jíst ho můžete lžící, přidat do pomazánky nebo jednoduše namazat na bagetu.

Jak na vás během 24 hodin česnek působí?

  • Pokud zkonzumujete pečený česnek, už po první hodině začne váš žaludek trávicí proces. Tělo absorbuje energii, živiny a léčebné látky.
  • Po dvou až čtyřech hodinách pomáhají látky získané z česneku bojovat proti volným radikálům. Česnek je totiž vynikajícím zdrojem antioxidantů.
  • Šest až sedm hodin po konzumaci pečeného česneku se účinné látky postávají do krve. Naplno se projevují jeho antibakteriální vlastnosti.
  • Po šesti až deseti hodinách díky živinám z česneku začíná očistný proces v našem těle.

Pokud tedy chcete něco dobrého udělat pro vaše tělo a syrový česnek nemůžete konzumovat, připravte si pečenou variantu. Tímto způsobem můžete využít všechny skvělé vlastnosti česneku. Navíc pečením ztrácí štiplavost a překvapí vás sladkou až oříškovou chutí. Tepelnou úpravou se sice zmenšuje účinnost některých látek, ale nikoli nějak dramaticky. Tento způsob je skvělou volbou pro lidi, kteří česnek nemohou v syrovém stavu.

Jak jinak ještě použít česnek? O tom, jak na naše zdraví tento skvělý přírodní lék působí, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím