Zajděte si na masáž. Víme, která zbaví stresu i bolestí

 Zdraví 
14. července 2018 10:04 / Martina Langová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nechte se hýčkat a uzdravte se! Shutterstock
Masáž je velmi příjemnou procedurou. Ale ruku na srdce – jak často si na ni zajdeme? Přitom je to péče o naše tělo i duši, můžeme si tak vyřešit mnoho zdravotních obtíží.

Masáže jsou staré jako lidstvo samo. A není snad člověk, komu by se doteky nelíbily. Navíc jde o léčebné doteky, které nám mohou pomoci cítit se lépe. Ovšem masáží je dnes nepřeberné množství. Kterou tedy zvolit, aby právě pro nás byla nejlepší?

Sportovní či relaxační masáž

Snad nejběžnější masáž, kterou nabízí každý masér. Máme-li ztuhlé svaly nebo jsme jen unavení, pak nám přijde vhod zajít si na jednu z těchto dvou procedur. Tělo se krásně „naklepe“, odpočine si a nám bude zase dobře.

Čokoládová masáž

Je skvělá na vyhlazení a zkrášlení pokožky, získání dobré nálady, odplavení toxických látek či uvolnění ztuhlých svalů. Obnovuje, vyživuje a zvlhčuje pokožku, podporuje tvorbu hormonů radosti (endorfinu a serotoninu), tudíž je výjimečným prostředkem v boji proti následkům stresu a depresi.

Během několika minut se vaše pleť zbavuje vrásek, šupin a seschlé kůže. Čokoláda navíc vrátí kůži pružnost a pomáhá tak redukovat strie. Na pokožce vlastně způsobí stimulaci buněk hluboko v podkoží, čímž je do těla vpravována opravdová bomba minerálů, živin, aminokyselin a antioxidantů.

Prohříváním se tělo zbavuje napětí, dochází k procesu detoxikace a má příznivý vliv na činnost srdce. K tomu všemu je nutné dodat také nepopiratelné účinky na smysly. Kakao vydává své nezapomenutelné aroma a doslova útočí na všechny nervové buňky, které ihned začnou vylučovat dopamin – „hormon štěstí“, který v nás vyvolává pocity radosti. Čokoládové procedury jsou tak ideální i k zahánění špatné nálady, smutku či depresí.

Masáž lávovými kameny

Při masáži se používají hladké lávové kameny, které se nahřívají ve vodní lázni na teplotu kolem 37 – 40 °C a následně pokládají na tělo. Teplo kamenů působí na meridiány, tedy dráhy v těle. Tato čínská metoda uvolňuje průtok energie těmito kanály, pročistí je a znovuobnovený tok energie nám dodá neočekávanou sílu a radost. Masáž lávovými kameny je jednou z nejlepších terapií k odstranění stresu a vnitřního neklidu.

Enzymatická regenerace

Tato metoda je založena na aktivaci enzymu slinivky břišní – tripsinu. Ten mimo jiné urychluje v komplexu s činností imunitního systému regeneraci tkání, tedy i kůže. Aktivace enzymu vyžaduje určité podmínky, zejména změnu pH a teploty kůže. Dalšími látkami, které v pokožce aktivují enzymy, jsou kompozice éterických olejů. Tato procedura pomůže odbourat odpadní látky v pokožce, zajistí kůži pružnost a oživí povadlou pleť. Navíc rozpouští tukové cysty.

Medovomléčná masáž

Po této medovomléčné masáži se zlepší elasticita pleti a jsou zmírněny pocity napětí. Obsahuje cenné součásti mléka – laktózu, mléčnou kyselinu, mléčnou bílkovinu, lipidy, mléčný cukr, vitaminy a stopové prvky. Ideální použití pro velmi účinné zlepšení výživy a stavu pokožky, která se stává sametově hebkou.

Anticelulitidní masáž

Používá se při ní skořice, která má mnoho pozitivních účinků na naše zdraví. Prokrví pokožku, také urychlí vylučování odpadních zplodin z těla, uvolní fyzické i psychické napětí a pomůže při nachlazení.

Solná masáž

Využívá se při ní léčebných účinků mořské soli. Blahodárně působí na pohybové ústrojí, stavy po úrazech a operacích, na neurologické nemoci a nemoci oběhového systému, gynekologické potíže a stavy po popáleninách.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve