Eko-friendly dárky a tipy na jejich kreativní zabalení

 Komerční sdělení 
21. listopadu 2023 09:31 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Skvělým tipem, čím obdarovat své blízké mohou být dobroty s kvalitním složením dm.cz
Udržitelnost se ve společnosti stává stále aktuálnějším tématem. Čím dál více lidí si uvědomuje, jak důležité je starat se o naši planetu tak, abychom ji zachovali i pro následující generace. A protože maličkosti dokáží v konečném důsledku změnit hodně, stačí začít u opravdu drobných zvyků, díky kterým může být Země o něco šťastnější planetou. Třeba u vhodného výběru dárků a jejich balení. Jak na to?

Jak ekologicky obdarovat blízké?

Přemýšlíte při nákupu dárků nad tím, aby je obdarovaný naplno využil? Aby se jen tak nepovalovaly na dně skříně? Víme, po čem sáhnout, abyste udělali radost praktickým a udržitelným dárkem, který nebude jen další nepotřebnou věcí v řadě. Při nákupu dárku je dobré přemýšlet jak nad osobními preferencemi a vkusem našich nejbližších, tak nad použitými materiály i možnostmi využití daných věcí. Někdy může takový nákup zabrat více času, ale udržitelný nákup je smysluplný. 

Přírodní kosmetika

Mezi dárky, jež ocení především ženy, patří bezesporu přírodní kosmetika, která se může pyšnit čistým složením a udržitelnými obaly. Peeling, noční krém nebo paletka očních stínů mohou potěšit kamarádku, maminku i sestru. Přírodní kosmetika v podobě deodorantů či sprchových gelů ale může udělat radost i mužům. Loga certifikátů přírodní kosmetiky a osvědčené značky vám usnadní výběr. V dm tyto produkty snadno poznáte podle označení zelenými cenovkami. Za nákup takto označených produktů v dm navíc získáte 2× více bodů do zákaznického konta.

Certifikáty a značky přispívající k trvalé udržitelnosti (z webu dm.cz)

Bio dobroty

Skvělým tipem, čím obdarovat své blízké mohou být dobroty s kvalitním složením. Sáhněte po čokoládě s vysokým obsahem kakaa, kvalitním medu nebo třeba po balení oříšků. Vytvořte dárkový set a nechte obdarovaného, ať si zdravě a bez výčitek pochutná.

Dárkové karty

Nevíte si rady s výběrem? Nejužitečnější může v takovém případě být dárková karta do oblíbeného obchodu, kde si sám oslavenec vybere to, co potřebuje. Pokud se bojíte špatného výběru, právě takový dárek bude praktickou volbou, se kterou nikdy nešlápnete vedle.

Na obalu záleží

Říká se, že nemáme soudit knihu podle obalu. V případě obalu na dárky je ale dobré nad naší volbou alespoň trochu více popřemýšlet. Ročně se například po Vánocích vyhodí jednou použitého balicího papíru tolik, kolik by stačilo k pokrytí dálnice z Ostravy do Prahy. Proč ho raději nepoužít znovu? Skvělou volbou je i novinový papír, díky kterému budou dárky vypadat stylově, a tak trochu industriálně. A to zejména příznivci tohoto stylu ocení. 

K balení dárků se nebojte použít i přírodní materiály – ke hnědému papíru se bude skvěle hodit doplněk v podobě šišky, šípku nebo větvičky. Jako pentlička poslouží jutový provázek namísto plastových mašlí. A dárkové tašky? Ty jsou dost možná v nejedné rodině putovní. A jak ještě může ekologické balení dárků vypadat? Vsaďte na textilní obaly. Dárky můžete předat ve stylově vyzdobeném starém ubrusu nebo jiné textilii, která by jinak putovala do kontejneru. Uvidíte, že výsledný efekt obdarovaného bezesporu potěší! 

Témata: dárky, vánoce, ekologie, tipy
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod