Nevzhledné černé tečky na obličeji odstraníte jednoduchým trikem

 Krása 
19. února 2018 09:33 / Monika Thomsonová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zkuste jednoduchý trik na odstranění černých teček Shutterstock
Nejen lékaři, ale i řada kosmetiček se shodují, že vymačkávání zanesených pórů je pro pokožku velmi nezdravé a poškozuje kůži. Poradíme vám, jak se lehce zbavíte černých teček za pár minut.

Velmi nepříjemné černé tečky se vytvoří, když jsou vaše póry ucpané a máte nadměrnou tvorbu kožního mazu. Člověk pak má nepříjemný pocit, že právě jeho nečistá pleť poutá u okolí velkou pozornost. Vcelku pochopitelně to může nepříznivě ovlivňovat vaše sebevědomí. My jsme ale zjistili, co na tyto tečky skvěle platí a rádi se o to s vámi podělíme. Trápí vás akné? Budete překvapeni, jaké divy dokáže obyčejné rajče.

Zkuste citronovou šťávu. Vzhledem k tomu, že černé tečky jsou způsobeny otevřenými póry, tak „smrštění“ pórů může pomoci. Citronová šťáva je adstringentní látka, která je potřebná k tomu, aby se póry uzavřely. Pokud máte citlivou pokožku, je vhodné naředit citrónovou šťávu vodou. 

Co budete potřebovat?

  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce soli
  • ½ lžíce citronové šťávy

Všechny tři ingredience pořádně smíchejte, aplikujte na vaši tvář a zhruba 2 - 4 minuty masírujte krouživými pohyby. Pak už jen stačí pokožku opláchnout a očistit čistícím gelem, který běžně používáte. Nepříjemné tečky by měly zmizet. Co zkusit další přírodní masky? Více jsme psali v našem jiném článku.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve