Vplujte do modré laguny. Nechte své oči rozzářit modrými stíny

 Krása 
25. února 2018 14:06 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Modrá je dobrá pro všechny barvy očí Shutterstock
Modré oční stíny jsou opět v kurzu. Nicméně s nimi lze udělat spoustu chyb, takže se může stát, že budete vypadat jako Marfuša z Mrazíka. Ale pokud se budete držet následujících rad, vězte, že ve výsledku bude váš pohled vypadat neuvěřitelně sexy.

Modrá je barvou klidu, uspokojení a souladu. Symbolizuje něhu, věrnost, důvěru, oddanost a tradici. Proto není divu, že si ji mnoho žen pořídilo nejen do šatníku, ale i do svého kosmetického kufříku s líčidly.

Pro koho jsou vhodné

Modrá sluší světlovláskám se světlou pletí a hnědýma očima, ale mohou ji nosit i ženy s velmi tmavou kůží. Pokud jste modroočka nebo zelenoočka, raději vyzkoušejte chladnější odstíny šeříkové barvy. S modrými stíny byste vypadala poněkud vytřeštěně. Nicméně, vzdávat se jich také úplně nemusíte.

Zelenoočky tyrkysovou

Zelené oči je potřeba od modrých stínů opticky oddělit. Vhodné je nanést kolem řas matnou hnědou nebo hnědobronzovou barvu. A teprve na vnější okraj vašeho víčka naneste odstín, který má nádech spíše do tyrkysova. Dejte si pozor na stínování, abyste nepřetáhla kost očního oblouku.

Modrým modrá

Ani ženy s modrýma očima se modrých stínů nemusejí vzdávat. Jenom musejí být velmi obezřetné při výběru odstínu, jinak tím oko prakticky utopí. Zvolte proto kontrastní modrou, například nositelky šedomodrých očí by měly zvolit stín v barvě tmavé noční oblohy, ke středně modré duhovce se hodí šedomodré stíny a modrozeleným očím budou slušet tmavomodré a tyrkysové odstíny. 

Tmavomodrá pro hnědé oči

Hnědooké ženy by měly sáhnout po tmavomodrých stínech. Ale pokud se na modrou ještě necítíte, můžete zvolit pouze modrou tužku na oči jako doplněk ke svým stínům. Velice efektně působí například kombinace tmavě hnědých nebo bronzových stínů a tmavomodré tužky na oči. S ní uděláte linku těsně nad řasy a pak ji lehce rozmažte do stínů.

Míchejte odstíny

Neomezujte se na pouhý jeden odstín modré barvy, namíchejte si ze dvou či několika různých odstínů svou vlastní barvičku přímo na míru. Používejte dva stíny jako světlo a tmu. Zapomeňte na jakékoli jiné barvy vašeho make-upu! Zapomeňte na barevné rtěnky či lesky. Volte tedy raději nahé rty s pouhým leskem, které naopak velmi podtrhne vaše modré nalíčení. A co se týče řasenky, k modrým stínům se nejvíce hodí černá. O tom, jak správně nanést řasenku, aby vaše řasy získaly objem, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47