Kdy už domácí péče o suchou pleť nestačí a je tak potřeba navštívit odborníka

 Krása 
08. června 2022 07:37 / Patricie Chládková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Kdy už domácí péče o suchou pleť není dostačující a kam se obrátit na kosmetické ošetření?  Pixabay
Suchá pleť je ta nejzrádnější a pouze malá část žen se s ní rodí. K suché pleti se bohužel v průběhu života propracováváme. Velkou vinu na tom nese věk, kdy s přibývajícími svíčkami na narozeninovém dortu ubývá mazu, jenž je zodpovědný za krásnou hydrataci pokožky.

No a někdy je viník úplně jinde. S nadcházejícím létem to může být sezona klimatizace, v zimě naopak nízké venkovní teploty střídající se s přetopenými místnostmi a nebo zakopaný pes může být v tom, jak se stravujete.

Varovné signály

A jak poznat, že je vaše pleť dehydratovaná? Věřte mi, že to zaručeně poznáte kvůli nepříjemnému pnutí pokožky, která může až svědit a tím může docházet i k zarudnutí. A nejhorším projevem vůbec jsou malé šupinky odlupující se kůže.

Tak nějak jsem vždy tušila, že i já trpím suchou pletí, ale že se o ni starám jak nejlépe dokážu. Nekouřím, alkohol piju minimálně, moje strava je bohatá na vitamíny a minerály. můj pitný režim je  ukázkový a pleť zásobím pravidelnou dávkou hydratačního krému.

I přesto všechno není vzhled mého obličeje optimální, kůže se mi pravidelně napíná a až podezřele často se mi kolem brady objevují suché šupinky, které utiší jen další dávka hydratačního krému.

Návštěva salonu na spadnutí

V momentě, kdy se extra dávky krému staly neúnosnými, jsem se rozhodla, že moje domácí péče už není dostatečná a rozhodla jsem se svěřit svoji pleť do rukou odborníků. Po důkladném online vyhledávání salonů v mém okolí s několika desítkami pozitivních recenzí a dokonce i několika vychvalujícími recenzemi od kamarádek, jsem se rozhodla pro kosmetický salon Towell v Praze na Masarykově nábřeží.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Estetické centrum ToWell (@estetickecentrumtowell)

Z procedur jsem si vybrala důkladné čistící kosmetické ošetření na hodinu času. Salon se nachází v nenápadné budově přímo naproti Vltavě a prostory jsou rozdělené podle typů ošetření, které salon nabízí. Kromě kosmetiky se můžete těšit na masáže, lymfodrenáže, IPL ošetření a spoustu dalšího.

Důkladná čistící péče

Po úvodním rozhovoru s kosmetičkou ohledně toho, co mě vzhledem k mojí pleti trápí, zda trpím nějakými alergiemi a co za přípravky běžně používám jsme šly na věc. Na začátek jsem se dozvěděla, že moje pleť je docela dost zanesená a právě z toho důvodu účinné látky z mého hydratačního krému pleti nedávají maximum.

Po odlíčení pleti kosmetička pro velice důkladné vyčištění zvolila metodu diamantové mirkodermabraze, kdy za pomocí maličké hlavice s diamantovou bruskou se sací schopností jemně obrousila vrchní vrstvu kůže. Můžete si to představit jako velmi důkladný peeling. Tím, že mě kosmetička zbavila svrchní vrstvy staré kůže, tak dala šanci mému hydratačnímu krému, aby měl možnost konečně proniknout do hlubších vrstev pokožky.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Estetické centrum ToWell (@estetickecentrumtowell)

Dále pro odstranění hluboko uložených nečistot kosmetička použila ultrazvukovou špachtli. Ta by měla být schopná vyčistit až 90% mikropórů, jenž nejsou okem viditelné. Při ošetření můžete pociťovat jedné vibrace a lehké prohřátí na místě použití, ale rozhodně se nejedná o nic nepříjemného.

Po strojovém čištění následovalo ruční dočištění pro opravdu maximální efekt. Pro zklidnění pleti po důkladném vyčištění následovalo hydratační sérum, které kosmetička do pleti vmasírovala v rámci 10 minutové masáže, u které jsem se musela hodně přemáhat abych neusnula, jak moc jsme se cítila zrelaxovaná. A na závěr celé procedury mi kosmetička aplikovala nádherně vonící hydratační masku, kterou nechala pár minut působit. Před odchodem mi masku sundala a pleť obličeje ošetřila hydratačním krémem.

Individuální domácí péče

Pokud vás stejně jako mě zajímá, jaké jsou nejdoporučovanější značky pleťové kosmetiky, pak vás možná odpověď kosmetičky, která se o mě starala překvapí. „Na trhu natrefíte na spousty hydratačních krémů od zavedených i nových značek s cenovkou v řádu pár stovek i v řádu pár tisícovek a není pravidlem, že čím dražší krém, tím lepší účinek. Tedy klidně i nadále používejte svoji oblíbenou Niveu.“, říká kosmetička Ivona ze studia Towell v Praze. Co podle ní ale není na škodu je užívání sér, které obsahují vysoce koncentrované dávky účinných ingrediencí.

Co se týká četnosti návštěv v kosmetických salonech, pak Ivona doporučuje se objednat alespoň jednou měsíčně.

Autorský článek, další zdroje: Instagram, towell.cz

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum