Plnější rty na počkání aneb jak si pomoci, když příroda šetřila

 Krása 
07. května 2022 11:02 / Patricie Chládková
  1
📷
1 fotografie v galerii
Současný kosmetický trend velí šťavnaté, hebké a hlavně plné rty Pixabay
Módní trendy jsou nevyzpytatelné ale co potom ty kosmetické? Ty jsou na tom dokonce i hůř a poptávka po kosmetických procedurách v době lockdownové enormně vzrostla.

Domnívám se, že nikdo z nás před nuceným přesunem na home office netrávil tolik času sebe pozorováním jako právě v době pandemie COVID. Skoro všechny kancelářské profese se přesunuly do domácího prostředí a pravidelné týmové schůzky tak nahradily online hovory. A oko webové kamery nám nemilosrdně při každé další online schůzce nezapomnělo dát najevo všechny naše nedostatky v oblasti obličeje.

Ach ty web kamery

Do popředí zájmu se tak dostaly rozšířené póry, neusměrněné obočí a také rty. Konkrétně jejich plnost, respektive u většiny bohužel absence plnosti. 

Kosmetické trendy jsou neúprosné a současná móda velí plné vyživené rty. A koho můžeme za nynější trend vinit? Můžete hádat jednou. Ano, je to profesionální celebrita z klanu Kardashian-Jenner, konkrétně pak Kylie Jenner, nejmladší z rodiny.

Ačkoliv se zdá, že plnými rty jsme se staly posedlé až v posledních pár letech, skutečnost je jiná. První historicky dohledatelnou zmínku o výplni v oblasti rtů můžeme dohledat už v roce 1906, kdy se pomocí velké kovové stříkačky do rtů vpravoval tekutý parafín. Naštěstí věda od tohoto ošetření urazila obrovskou cestu.

Smyslné plné rty

Trend se ujal i u nás a modelování rtů za asistence plastické chirurgie je v současnosti nejčastějším neinvazivním zákrokem, který se v ordinacích provádí. Ošetření zabere jen pár minut a rekonvalescence vám zabere víkend. Pomocí zákroku se dá vyřešit jak absence plnosti, tak i například nesymetrie a pokleslé koutky. Jako výplň se nejčastěji využívá kyselina hyaluronová, které je lidskému tělu vlastní. To bohužel znamená, že zákrok není permanentní a musí se tedy v případě zájmu opakovat.

Rozhodnete-li se pro plné rty pomocí výplní, pak se vždy, opravdu vždy svěřte do rukou odborníka, který správně vyhodnotí objem výplně vhodný právě pro vaše rty.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics)

Alternativa by nebyla?

Pokud ale patříte mezi odpůrce jakýchkoliv estetických zásahů do těla, nemusíte zoufat. Plných rtů lze dosáhnout i pomocí šikovných líčidel. Několik setů najdete u kosmetické značky už jednou zmíněné Kylie Jenner, samozvané expertky na plné rty.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics)

Stačí, když rty sjednotíte využitím tekutého make-upu se zbytkem pleti. Vyberte si konturovací tužku v barvě rtěnky, kterou chcete nanášet. Opatrně obkreslete kontury vašich rtů a decentně konturu rozšiřte směrem na pleť. Tedy si větší rty přikreslíte. A na závěr plochu celých nově nakreslených rtů vyplňte konturkou a naneste vrstvu rtěnky. Pozor, pokud máte extrémně úzké rty, zvětšujte za pomocí konturky jen trochu.

Zdroj: vogue.co.uk, elle.com, harpersbazaar.cz, healthline.com

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47