Rozjasněná pleť je hitem léta. Naučte se líčení, které vám dodá svěží a mladší vzhled

 Krása 
08. července 2019 18:00 / Marie Popelková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Strobing pleti sluší Shutterstock
Projasněná pleť vypadá moc dobře a ubere vám opticky pár let. Pokud se i vy chcete nalíčit podle aktuálních módních trendů, měly byste mít v malíčku techniku zvanou strobing. Na rozdíl od klasického konturování, které využívá stíny, se strobing soustředí na zvýraznění částí obličeje, na které přirozeně dopadá světlo.

Strobing je technika, díky které bude vaše pleť nádherně rozjasněná. Celý fígl spočívá v maximálním využití rozjasňovače a v potlačení konturování. Dříve bylo v módě mít perfektně vykonturovaný obličej, dnes je trend trochu jiný a od konturování se pomalu a jistě upouští. V základní výbavě moderní ženy by však neměl chybět rozjasňovač. A čím více se ho naučíte používat, tím lépe.

Na metodu strobing už reagují i mnohé známé kosmetické značky, které svým zákaznicím nabízejí celé strobingové sady, se kterými lze líčení zvládnout levou zadní. Kdo už při líčení rozjasňovač běžně používá, bude pro něj tato populární metoda doslova hračka. Snadno si ji ale osvojí i úplné začátečnice. Stačí, když s rozjasňovačem nebudete šetřit a nebo jich nakombinujete hned několik typů.

Upoutejte pozornost

Cílem strobingu je upoutat na body obličeje, které chcete nechat zazářit. Obyčejně se tedy rozjasňovač nanáší na lícní kosti, do vnitřních koutků očí, pod a nad obočí, na střed a špičku nosu, nad horní ret a někdy i v menší vrstvě do středu brady a čela.

Při denním líčení se ale nesnažte za každou cenu rozjasnit všechny vyjmenované body obličeje. Zaměřte se jen na některé z nich, výsledek bude vypadat lépe. Pokud se přesto rozhodnete aplikovat rozjasňovač všude, naneste na pleť alespoň slabší vrstvu.

Svěží look krok za krokem

Návodů, jak na dokonalý strobing, najdete na internetu hned několik, stačí si vybrat. Jde to například i takto:

Připravte a zafixujte

Použijte podkladový a fixační sprej na make-up k vytvoření podkladové báze. Přidržte sprej 20 – 25 cm od tváře, zavřete oči a nastříkejte 2 – 4krát. Použijte jej i k zafixovaní již hotového líčení.

Zakryjte a sjednoťte 

K zamaskování tmavých kruhů pod očima naneste zmatňujíci tekutý korektor a rozetřete. Můžete ho též použít k zakrytí dalších nedokonalostí pleti.

Naneste rozjasňovač

Naneste rozjasňující tyčinku na vystouplá místa tváře: lícní kosti, nos, oblast pod a nad obočím, bradu a nad horní ret. Opatrně vklepejte prsty do pleti a rozetřete do ztracena pro přirozený efekt.

Mat pro kontrast

Pro zvýšení celkového efektu naneste malým štětečkem matný pudr na nezvýrazněná místa. Zvýšíte tak kontrast a projasněné partie lépe vyniknou.

Tip: Pokud nemáte rozjasňovač, klidně můžete místo něj použít i krémové třpytivé stíny. Pro umocnění strobingu pak můžete přidat i pudrový rozjasňovač pod obočí, do vnitřních koutků očí a na lícní kosti. O tom, jak lze šikovným líčením opticky zvětšit oči, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve