Víte, jaký parfém je vhodný do kanceláře? Poradíme vám, abyste svou vůni neodpuzovali kolegy

 Krása 
26. ledna 2018 11:50 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ne každá vůně se totiž hodí do kolektivu lidí Shuttershock
Ne každý parfém se hodí do kanceláře. Zvlášť, pokud jde o práci, kdy jste zavřené společně s ostatními kolegy v jedné místnosti. Poradíme vám, čím se do takové práce vonět, abyste svou vůni neobtěžovali ostatní.

V některých státech je dokonce zakázáno používat v práci těžké vůně, nejen kvůli spolupracovníkům, ale i kvůli kontaktu s klienty. A někteří zaměstnavatelé dokonce zakazují používání parfémů na pracovišti úplně. Ale i tam, kde je nošení parfémů povoleno, není určitě nikomu příjemné, pokud je jí moc.

Jemná a elegantní

Jsou vůně, které nám mohou být příjemné, ale ostatní z nich může i bolet hlava. Vyhněte se tedy těžkým orientálním parfémům, příliš dotěrným ovocným nebo tzv. rafinovaně svůdným kompozicím. Ty mají jinou úlohu a vás i kolegy by od práce rušily. Správná vůně do práce, by měla být jemnější, nejlépe svěží ovocné kombinace. Od věci nejsou ani elegantní vůně.

Najděte tu pravou

To, jestli jste zvolila správnou vůni, poznáte hned z reakce okolí. Pokud se začnou vaši kolegové zvedat a houfně odcházet, je jasné, že výběr zřejmě nebyl správný. Na druhou stranu jsou někteří kolegové, kteří, byť jim je vůně nepříjemná, vám to často nemusí říct. Ale pokud máte na svůj parfém kladné odezvy, tak si můžete být jistá, že jste zvolila dobře.

Samozřejmě je lepší, pokud si nejdřív takto vyzkoušíte jen vzorek vůně, než si koupíte větší balení. O to větší radost si pak můžete udělat nákupem velkého flakonu, jestliže dostanete na svou novou vůni kladnou odezvu od ostatních. A hlavně si při koupi vůní z internetu dejte pozor na padělky. Rady, jak poznat originální parfém od tzv. faku, jsme psali zde.

Nekombinujte příliš

Spousta žen kombinuje různé vůně, aniž by si toho byla vědoma. Výsledné aroma však může být naprosto katastrofální.  Když ráno vstanete a dáte si před prací sprchu, navoníte se už samotným sprchovým gelem. Navíc přidáte tělové mléko, to je další vrstva vůně, pak použijete deodorant, tedy další vrstvu, a nakonec to celé završíte toaletní vodou. Je potřeba vědomě vůně kombinovat tak, aby k sobě ladily, používat pečující přípravky bez parfemace, anebo si rovnou pořídit řadu tělové kosmetiky odvozené od svého oblíbeného parfému.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve