Červené víno v sobě ukrývá jednu vzácnou látku. Silný antioxidant má úžasný vliv na pleť

 Krása 
09. února 2020 08:07 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Silný antioxidant má úžasný vliv na pleť Depositphotos
Červené víno v sobě ukrývá jednu vzácnou látku. Jmenuje se resveratrol a dermatologové ji nyní objevili jako elixír mládí.

Pokud pijete červené víno, možná znáte jednu pozoruhodnou ingredienci, která se nachází v hroznech. Resveratrol. Studie ji nyní ocenily jako silný antioxidant, který má mnoho zdravotních výhod a má pozitivní účinky na pokožku. Může však sklenka červeného skutečně sloužit jako elixír mládí?

Co je resveratrol?

Resveratrol je přirozeně se vyskytující antioxidant, který se nachází ve slupce hroznů, arašídů, všech bobulí a dokonce i hořké čokolády. Je dodáván ve formě prášku, pilulky nebo tekutý, a lze jej nalézt v celé řadě produktů pro péči o pleť, jako jsou séra, krémy, zvlhčovače a doplňky. Resveratrol je součástí skupiny sloučenin zvaných polyfenoly.

Tyto polyfenoly fungují jako klíčové antioxidanty, které slouží k tomu, aby chránily buňky před poškozením, které vede k buněčnému stárnutí.

Resveratrol chrání pokožku. Je schopen narušit negativní vlivy prostředí a chránit pokožku před poškozením UV zářením. Použití antioxidantu jako je resveratrol, pomáhá posílit přirozené bariéry pokožky, aby pleť vypadala hladce a zdravěji.

Také zpomaluje stárnutí. Pracuje na buněčné úrovni, aby bojoval proti procesu stárnutí stimulací zdravé buněčné proliferace. Resveratrol totiž tvoří komplexní molekuly s určitými kovovými ionty, inaktivuje jejich schopnost tvořit volné radikály, a proto zlepšuje buněčnou funkci a podporuje fibroblasty a vytváří zdravý kolagen. Tato kombinace činí tuto látku vysoce účinnou v boji proti škodlivému účinku volných radikálů, který vede ke stárnutí kůže.

Pokud tedy chcete omládnout, pití červeného vína vám nepomůže. Rozhodně ale začněte používat resveratrol na noc. Kvalitní spánek je obecně důležitý pro zdravě vypadající pleť a s antioxidanty, zejména resveratrolem, můžete využít noční regeneraci, abyste maximalizovali nebo posílili produkci antioxidantů v kožních buňkách. Ty pak vytvoří více kolagenu.

Je jen na vás, jaké produkty s touto zázračnou látkou zvolíte. Můžete si před spaním aplikovat sérum, dermatologové rovněž doporučují resveratrolové zvlhčovače pleti, které by se měly aplikovat ideálně ráno a večer.

Neublíží ani sklenka červeného vína, ale rozhodně kvůli pleti nenavyšujte dávky svého oblíbeného nápoje. Pokud byste chtěli resveratrol dostat i do svého těla, udělejte to raději pomocí doplňků stravy. Při testování byl totiž také prokázán protirakovinný a  kardioprotektivní účinek resveratrolu. Dále čtěte: Jaké vitaminy a minerály potřebuje ženské tělo, aby bylo zdravé a krásné.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008