Jednoduchá technika, která vám pomůže rozčesat i ty nejzašmodrchanější vlasy

 Krása 
10. dubna 2022 10:10 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Rozčesávání uzlů na vlasech může někdy vést až k poškození vlasů Depositphotos
Uzly a šmodrchance ve vlasech jsou noční můrou mnoha žen s delšími vlasy. A jejich rozčesání bývá často nejen velmi náročné, ale také bolestivé. Stačí ale použít ten správý trik a je po problému.

Vlasy se zašmodrchají poměrně snadno a jejich rozčesání může být problém, který občas vede i k poškození samotných vlasů. Stane se, že použijete například málo kondicionéru po mytí vlasů, nebo máte tak akční spaní, že se vlasy zašmodrchají. Ať tak či tak, trik, díky kterému vlasy snadno rozčešete, se hodí.

Jak na to

Snadno. prostě naneste na poškozené místo hydratační kondicionér nebo masku, radí Martha Stewart. Pak uchopte zamotanou část vlasů mezi prsty a pohybem nahoru jej jemně pročešte hřebenem s jemnými zuby. Jakmile vlasy rozčešete, musíte je samozřejmě umýt šamponem a kondicionérem.

Před kartáčováním nebo česáním vlhkých vlasů si můžete pomoci bezoplachovým kondicionérem. Díky tomu budou vlasy lépe ovladatelné a zabráníte také jejich dalšímu zamotávání. Každopádně pokud se vám vlasy zašmodrchají a vytvoří nerozčesatelné uzly, pak by měl tento trik v pohodě fungovat, jen se ujistěte, že používáte tu nejbohatší masku nebo kondicionér, protože méně účinné přípravky ​​nezajistí dostatečné skluz potřebný k rozčesání uzlu.

Zkuste hedvábné povlečení

Pokud se vám vlasy šmodrchají zejména v noci, stojí za to vyměnit povlečení za hedvábné. Důvod? Hedvábí je hladké a měkké, což pomáhá minimalizovat statickou elektřinu ve vlasech, což zmírňuje prakticky veškeré problémy související s vlasy. Tření z bavlny může narušit vrstvu kutikuly, což vede ke krepatění, lámání, tvorbě uzlů během spánku a suchým pramenům. Hedvábí naproti tomu neabsorbuje ani nevytahuje vlhkost z pokožky ani z vlasů, takže vlasy jsou hydratované a bez poškození.

Zdroj: Martha Stewart, Naturally Curly

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod