Co je soft glam make-up a jak jej snadno vykouzlíte doma

 Krása 
01. dubna 2022 15:12 / Mirka Malá
  1
📷
2 fotografie v galerii
Soft glam je jemný, přirozený a snadno jej zvládnete doma Depositphotos
Soft glam make-up je okouzlující, ale tak nějak jemně a neokázale. Není to zkrátka nic přehnaného. Jinými slovy, máte krásný make-up, ale přesto stále vypadáte přirozeně.

Soft glam je aktuálně mezi vizážisty velmi oblíbený styl make-upu, protože jde o krásný hybridní vzhled, který vylepšuje a zvýrazňuje, ale vyváženým způsobem. Je to zkrátka make-up, který si můžete udělat ráno do kanceláře, nebo třeba pro nějakou méně okázalou večerní příležitost.

Co je soft glam make-up

Celý trik spočívá v určité zdrženlivosti, jak uvádí Woman and Home. Zkrátka nic se nemá přehánět. Můžete například vyzkoušet vzhled kouřových očních stínů nebo se naučit konturovat make-up pro vytvarované tváře, ale celkový efekt by měl být rozptýlený. Soft glam by měl působit měkčím dojmem, takže je to vlastně o zářivé pleti, nadýchaném obočí, pečlivě zvolených očních stínech a jemném důrazu na tváře a rty.

Jak doma na soft glam make-up

Prvním krokem je rozhodně báze. Vytvoření jemné glam make-upové báze je ale trochu komplikovanější, než jen rozetření základu po obličeji. Proto nejprve naneste hydratační primer a až následně samotnou bázi, neboli základ. Ten by měl obsahovat zářivé částice a měl by vytvořit hladký a přilnavý povrch.

Na řadu nyní přicházejí kontury. Většina žen používá ke konturování tmavší odstíny nebo bronzery, ale to může vypadat nedobře. Nejlepším způsobem, jak najít ten správný odstín pro konturování, je napodobit barvu, kterou vidíte ve stinných oblastech svého obličeje, ideálně pod linií čelistí. Takový odstín pro konturování je ideální. Pomocí štětce pak konturovací produkt naneste na pleť. Štětec zajistí, že to bude vypadat přirozeně.

Důležité je rovněž zvolit správný odstín rtěnky. Nude odstín je pro ideální soft glam make-up to nejlepší. Taková rtěnka by měla nabídnout dostatek lesku a dlouhou životnost. Pomůže i tužka na rty, která odpovídá vašemu přirozenému odstínu rtů. Tím vytvoříte přirozeně plnější rty.

A na závěr nesmí chybět kouřové líčení očí. Volte spíš teplé odstíny než černé nebo šedé. A použijte hned dvě tužky. Začněte tím, že namalujete základní čáru tmavě hnědou tužkou, pak obkreslíte celé oko středně hnědou tužkou a rozetřete konečkem prstu. Nakonec přidejte nějaký perleťový stín v barvě kůže na oční víčka.

Zdroj: Woman and Home, Today.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008