Pokud toužíte po hustém obočí, které je i přes všechny vaše snahy v nedohlednu, vsaďte na transplantaci obočí

 Krása 
26. dubna 2022 09:27 / Patricie Chládková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Při samotné ošetření se do kůže obočí vpravují vlastní vlasové folikuly Depositphotos
Transplantace vlasů není už žádným překvapením, ale transplantace obočí? To je naprostá novinka. Novinka, která buď konečně vyřeší hříchy z mládí nebo ušetří čas při líčení.

Obočí, seskupení chloupků na očima, které má za úkol zabraňovat nečistotám a potu aby stékal do očí, podléhá trendům stejně jako sezónní líčení. 

Trendy staré, trendy nové

Nicméně nejdéle trvajícím trendem současnosti je výrazné husté obočí, za které můžeme poděkovat britské modelce Caře Delevingne. Avšak patříte-li k většině, které příroda husté obočí nenadělila nebo pokud jste se staly obětí trendu extrémně tenkého vytrhaného obočí, předpokládám, že vaším nejlepším přítelem se stala tužka na dokreslování obočí.

Jak by se vám ale líbilo, kdybyste ty spousty líčidel pro úpravu obočí mohly vyhodit z okna a ráno si krásně přispat? Permanentním řešením problému s tenkým obočím může být už jednou zmíněná transplantace.

Huňaté obočí za 3, 2, 1,…

Pro některé může být transplantace jen dalším fashion-beauty rozmarem ale nezapomínejme, že toto ošetření prospěje i jedincům, kteří o obočí přišli v důsledku těžké nemoci, úrazu nebo jim z nějakého důvodu přestalo růst a začalo dokonce vypadávat.

Při samotném ošetření se do kůže obočí vpravují vlastní vlasové folikuly, které se z pravidla odebírají spolu s úzkým proužkem kůže nad krkem v zadní části hlavy. Následně je zkušený chirurg jeden po druhém opatrně vyjme z vlasového lůžka, očistí je a aplikuje do oblasti obočí. Jedná se tak o velice časově náročnou přípravu a dle toho se odvíjí i cena za provedení zákroku. Cena zákroku začíná na 60 tisících a klidně se může vyšplhat až na 200 tisíc korun.

Provedení zákroku

Co se týká provedení, tak to je bezbolestné a probíhá jen s použitím lokální anestezie a zabere okolo čtyř až šesti hodin. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Cara Delevingne (@caradelevingne)

Po absolvování zákroku očekávejte lehké otoky a modřinky, které ale během pár dní vymizí. Co ale také zmizí je vaše původní obočí. Nemusíte se ničeho bát, je to zcela normální reakce těla na transplantaci, kdy vlasy mohou utrpět šok. Za pár týdnů se však můžete kochat finálním výsledkem, tedy zářivého skvěle vypadajícího porostu. Tím, že se na zákrok použily vaše vlasy, bude obočí růst stejnou rychlostí jako vlasy a tím bude nutné obočí pravidelně zastřihovat, ideálně tak jednou do týdne. 

A co nějaké omezení

I u transplantace obočí je potřeba si dát pozor na pár věcí. Pokud se pro zákrok rozhodnete, pak byste několik měsíců před provedením neměla podstupovat microblading. Ten totiž způsobuje povrchové zjizvení kůže a mohlo by tak dojít k zanícení transplantovaných štěpů a mohlo by se také stát, že na místě zjizvení nový chloupek nevyroste. 

Také pamatujte, že pro zákrok lze v podstatě využít kterékoliv vaše vlastní vlasy. Vlasy od jiného dárce by vaše tělo nepřijalo. 

A pokud jsou vaše vlasy kudrnaté, připravte se na potřebné úpravy obočí a to buď pomocí fixace silnějším voskem nebo využitím metody laminace.

Zdroj: harpersbazaar.com, webmd.com, healthline.com, allure.com

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum