Tejpou proti vráskám: Další nesmyslný trend nebo opravdová spása?

 Krása 
21. dubna 2022 15:14 / Patricie Chládková
  0
📷
2 fotografie v galerii
Tejpovací páskou lze zmírnit vrásky a redukovat otoky obličeje Depositphotos
Znáte tejpovací pásky, které se používají na zmírnění bolesti natažených svalů? A už jste slyšeli o tom, že pomocí tejpů lze zmírnit projevy vrásek a dokonce se úplně zbavit otoků v obličeji?

V posledních pár týdnech se to na Instagramových profilech beauty junkies jen hemží příspěvky před a po použití nám známých tejpovacích pásků v oblasti obličeje a dekoltu. Jedná se jen o chvilkový trend, který pomine stejně rychle jako se objevil a nebo se jedná o neinvazivní záchranu naší pleti?

Historie bavlněných pásků

S metodou aplikace bavlněných lepících pásků, takzvaným kineziotapingem, přišel už v 70. letech japonský lékař Kenso Kase, kdy pásky aplikoval sportovcům na svaly, které si žádaly regeneraci a nebo naopak aktivaci. Vedlejším účinkem aplikace tejpy bylo zmírnění otoků a nebo také vyhlazení jizev v místě aplikace. Při přiložení tejpovací pásky dochází k oddálení kůže od svalu a tím k uvolnění tenze.

Metoda se za velice krátkou dobu stala populární a rozšířila se téměř po celém světě. Bylo tak jen otázkou času, kdy se její příznivé účinky poperou s neduhy v oblasti obličejových partií a dekoltu.

Obličejová aplikace

Nejpodstatnějším rozdílem u obličejové a klasické tejpy je zvolení samotné tejpovací pásky. Na pleť obličeje se doporučuje využívat tejpa, které používá k pleti šetrnější lepidlo, jenž zajišťuje přilnavost pásky ke kůži.

Dále se liší i doba, po kterou je tejpa na místě aplikovaná. U standardní tejpy se setkáte s dobou aplikace až v řádu dní, kdežto u té obličejové se jedná jen o pár hodin, maximálně však osm.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Rehabilitacja / Pruszkow (@dominika.rosinska_)

Než se páska na obličej či dekolt aplikuje, je vhodná konzultace u odborníka, který se na aplikaci specializuje. S odborníkem proberete jaké jsou vaše obtíže a co konkrétně byste aplikací chtěla vyřešit.
Před samotnou aplikací je nutné pleť pečlivě odlíčit a vyčistit. Následuje důkladná masáž obličeje s prvky lymfodrenáže a pak už aplikace pásky na vytipovaná místa.

Z počátku se doporučuje aplikaci pravidelně opakovat a efekt by měl být patrný už po první aplikaci. Po dalších pár vyzkoušení se doporučuje efekt udržovat pomocí masáže obličeje jednou až dvakrát týdně a v akutních případech znovu aplikovat tejpovací pásku.

To, jestli se jedná jen o další insta-trend nebo bezbolestnou spásu prohlubujících se vrásek a pravidelných ranních otoků, necháme na vašem posouzení.

Zdroj: instyle.com, elle.cz.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod