Lidé používají v kuchyni nejrůznější ingredience. Vaření se spermatem se dočkalo i několika kuchařek

 Ostatní 
08. dubna 2020 09:29 / Blanka Štiková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Mužský ejakulát obsahuje řadu prospěšných látek  Twitter
Lidé používají nejrůznější ingredience k vaření, ale Paul Photenhauer přišel s naprosto nevšedním nápadem, který se mnohým může zdát podivný či dokonce nechutný.

Však posuďte sami, zda byste jeho ingredienci, kterou není nic jiného než lidské sperma, používali i vy… Paul Photenhauer dokonce i vydal kuchařky, podle nichž můžete právě s touto přísadou vařit.

Proč ho jíst?

Pokud si pokládáte otázku, proč byste vůbec měli uvažovat o vaření se spermatem, pak je tu několik věcí, které jste možná nevěděli. Tento mužský ejakulát je vskutku zdravý, neboť obsahuje řadu prospěšných látek, jako je zhruba 400 druhů bílkovin, dále vápník, hořčík, sodík, kreatin, fruktózu a různé stopové prvky. Sperma je ale také vhodné pro rychlé doplnění vitaminu C a je taktéž levným zdrojem zinku, který je dobrý například pro pleť.

V jedné studii pak navíc vědci zjistili, že ejakulát obsahuje melatonin, oxytocin, serotonin a další hormony, které mají nejen uvolňující účinky, ale mohou rovněž působit antidepresivně. Může to znít divně, ale v tomto výzkumu bylo prokázáno, že ženy, které polykaly semeno, měly obecně lepší náladu než ty ženy, které naopak nepolykaly.

Takže to vypadá, že je sperma vskutku výživné, mohlo by tak být pro některé ženy lákadlem. Otázkou je, zda ho ženy budou brát jako zázračný doplněk stravy nebo jen jako cosi se specifickým vzhledem a ještě specifičtější chutí, která mnohým nemusí být právě nejpříjemnější. Navíc, když vezmete v úvahu, že chuť ejakulátu se mění podle mužova věku, zdravotního stavu či jídelníčku, tak sperma může rychle odradit.

Kde je problém

Požití semene není pro člověka škodlivé, neboť ho stráví stejně jako ostatní jídlo. Problém však může nastat v otázce případného přenosu pohlavních chorob, to samozřejmě bohužel možné je, zvláště pokud byste nevěděli, od koho sperma pochází. Při tepelné úpravě je sice možné případné choroboplodné zárodky ve spermatu zničit, ale 100% nezávadnost vám nemůže zaručit nikdo. Pokud se tedy už někdo chystá vařit s touto ingrediencí, měl by pamatovat na to, že je velice důležité ověření zdroje spermatu. To zaručí, aby člověk nebyl zbytečně vystaven riziku onemocnění.

Co lze ze spermatu uvařit?

Paul Photenhauer je autorem knih „Natural Harvest - A collection of semen-based recipes“ (v překladu: „Přírodní sklizeň – sbírka receptů na bázi semene“) a „Semenology - The Semen Bartender's Handbook“ (v překladu: „Semenologie – příručka spermabarmana“), ve kterých se vaří se spermatem. Obě tyto kuchařky mají každá kolem šedesáti stran receptů, možných pokrmů s příchutí této netradiční přísady je tedy hned několikero. A jaké recepty v knihách například najdete? Tak třeba recept na krémové palačinky, zákusek z čokolády a burákového másla nebo speciálně upravené ústřice. Sperma se prý ale také hodí například k přípravě nápojů, jako je mojito či irská káva s extra krémem.

V čem vidí autor potenciál

Sám autor knih pokládá sperma za jednu z dalších zvláštních věcí, kterou člověk může jíst a podle něj je chuť spermatu stejně složitá a dynamická jako například chuť jemného vína a sýrů. Podle Paula Photenhauera je sperma nejen výživné, ale také má skvělou konzistenci a unikátní vlastnosti vhodné k vaření. Dále autor uvádí, že je semeno oproti jiným surovinám v obchodech snadno dostupné a levnější, navíc prý může být příprava pokrmů s ním vzrušující.

Podle Paula Photenhauera totiž přináší vaření se spermatem příležitost zaexperimentovat si v kuchyni podobně jako třeba v sexu, semenem prý můžete doslova vložit “kus sebe” do svého díla a udělat jídlo osobním prožitkem. Podle autora by se ale prý měl člověk při výběru semene řídit jedním pravidlem, a to, že by nikdy neměl používat sperma člověka, se kterým by nikdy nechtěl mít sex.

Závěr

Většina žen si asi spíše nedokáže představit ani polknutí semene, natož, aby s ním ještě úmyslně a ráda pravidelně vařila. Ale každá může mít samozřejmě jiné chutě. Vaření se spermatem však asi stejně bude jen pro ty nejodvážnější, mnohým totiž asi tato přísada chuť na jídlo spíše zkazí, než chuť k jídlu udělá. Dále čtěte: Kalhotky, které nemusíte prát déle než týden, existují. Dánové představili speciální materiál.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod