Koronavirus převrací svět vzhůru nohama. Má ale i nějaká pozitiva

 Ostatní 
19. března 2020 09:12 / Eva Vogelová
  1
📷
5 fotografií v galerii
Lidé si začali pomáhat Depositphotos
Koronavirus se rozšiřuje po celém světě velmi rychle a neušetřil ani Českou republiku. Lidé začali mít strach. Bojí se o zdraví svých blízkých, úplného zkolabování systému a v neposlední řadě také o výdělky. To, že koronavirus přináší velká negativa, všichni vědí. Málokdo se však zamýšlí nad jeho pozitivy. Zkuste to!

Koronavirus převrací svět vzhůru nohama, jen málokoho dneska nechává chladným. Boj s ním není jednoduchý, ale je potřeba se zaměřit na světlé stránky, které přináší. Po krátkém zamyšlení jich možná objevíte ještě více než my.

Solidarita

Během současné krize jste si mohli všimnout, že si lidé navzájem pomáhají. Po celé republice lidé začali šít roušky, které jsou momentálně nedostupné nejen pro širokou veřejnost, ale i pro zdravotníky. Někteří jedinci je začali šít pro zdravotnická zařízení, kde je akutně potřebují.

Dále se objevují lidé, kteří pomáhají různými způsoby seniorům. Pro ně je velmi rizikové vycházet z domu. Z toho důvodu je lepší, aby jim jídlo a léky obstarávali mladší jedinci. Pokud jste si doposud mysleli, že každý myslí jen sám na sebe, v krizi poznáte, že se mýlíte. Najde se spousta lidí, kterým dělá radost pomáhat ostatním.

Zastavení

Dnešní doba je velmi hektická. Lidé jsou velmi vytížení. Většinou nikdo na nic nemá čas. Všichni běhají sem a tam. Zapomínají se na chvíli zastavit či alespoň zpomalit, což samozřejmě nikomu neprospívá a postupem času se to na něm může negativně projevit.

Díky koronaviru se lidé zavřou doma a budou mít čas se věnovat sami sobě a svým nejbližším. Pokud jste v karanténě, neberte to jako trest, ale požehnání. Odpočiňte si, relaxujte a přemýšlejte nad svým životem. Možná dospějete k tomu, že je potřeba udělat nějakou zásadní změnu.

Výzva

Svět nyní prochází velkou výzvou. Nepochybně ji zvládne, protože populace si prošla v minulých stoletích ještě většími krizemi, ale otázkou je, jak. Již nyní je jasné, že to nebude bez následků. Jde však o příležitost poučit se ze současných chyb.

Koronavirus lze brát jako výzvu, která může svět poučit a posunout dál. V budoucnu může přijít koronavirus číslo dvě, ale svět už na něj bude lépe připraven a situaci nepodcení. Dále čtěte: Jak o koronaviru mluvit s dětmi.  

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008