Užijte si pobyt venku bez dotěrného hmyzu díky třem trikům

 Ostatní 
10. června 2021 11:03 / Zuzana Procházková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jak jednoduše vyzrát nad otravným hmyzem Depositphotos
Léto je tady a s ním i spousta příjemných chvil strávených venku. Náladu vám však může zkazit dotěrný hmyz jako komáři nebo muchničky. Prozradíme vám 3 osvědčené triky, díky kterým vás hmyz už otravovat nebude.

Dorazíte na piknik, venkovní oslavu nebo na výlet k vodě, vybalíte si všechny věci a chcete si užívat pohody s přáteli. V tom ale uslyšíte bzučení kolem ucha a následně vás začne svědit na rameni. Komáři jsou nejspíš tím nejotravnějším letním hmyzem. Nezoufejte a vyzbrojte se. Následující tři triky vám pomohou se jich nadobro zbavit.

Truhlík s bylinkami a květinami 

Je známo, že komárům a dalšímu dotěrnému hmyzu nevoní určité druhy květin a bylinek. Pokud se jimi tedy obklopíte, například si je vysadíte do truhlíků a dáte na balkon, hmyz vás během dlouhých letních večerů nebude otravovat. Navíc můžete bylinky přidávat do pokrmů nebo do drinků.

Z bylinek si zasaďte do truhlíků nebo květináčů bazalku, rozmarýn a tymián. Tyto tři bylinky jsou nejsilnějším odpuzovačem komárů. Dále poté vyzkoušejte i levanduli a mátu. Všechny bylinky můžete použít následně v kuchyni.

Z květin skvěle fungují některé barevné letničky. Jedná se zejména o afrikány, které mají velmi výraznou vůni. Ta odpuzuje jak komáry, tak i mouchy. Pokud zrovna nefandíte afrikánům, vsaďte na speciální muškáty, jako například citronové, které svou výraznou vůní stejně tak odpuzují hmyz.

Vonné svíčky

V případě, že nemáte možnost nebo si zkrátka nechcete pořídit truhlíky s výše zmíněnými bylinami a květinami, vyzkoušejte vonné svíčky. Nejlepší jsou ty s vůní citronely, jejíž přirozenou vlastností je to, že odpuzuje hmyz. Nebojte se však, že by byla vůně pro vás nepříjemná. Naopak, je to jemná citrusová vůně s nádechem meduňky.

Stejnou parádu vám také udělá aromalampa, do které dáte pár kapek esenciálního oleje z citronely. Ten můžete zkombinovat také například s eukalyptovým esenciálním olejem. Jejich kombinace vás velmi mile překvapí a navíc po dotěrném hmyzu nebude ani památky.

Repelent

Někteří komáři bohužel můžou být vůči přírodním repelentům odolní. Zejména pokud vyrážíte na exotickou dovolenou do tropických oblastí, pak byste si rozhodně měli pořídit silný speciální repelent, který vás před invazí komárů skutečně ochrání. Repelenty se nebojte stříkat také přes oblečení, abyste byli proti hmyzu lépe chránění. V dnešní době jsou repelenty vyráběny tak, aby vám oblečení nijak nepoškodily. Dále čtěte: Připravte své nohy na léto za pár minut díky pár tipům.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008