Drama za kamerou i deset let stejný účes. Seriál Beverly Hills 90210 se stal hitem i na Československé televizi

 Retro 
16. května 2020 10:38 / Klára Kučerová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Seriál Beverly Hills 90210 si získal fanoušky po celém světě Facebook
Když americká stanice Fox zhruba před rokem oznámila, že se na obrazovky vrátí reebot seriálu Beverly Hills 90210, mnoho z nás se vrátilo v čase. Kdo by si nepamatoval legendární partu mladých, krásných a bohatých? Tehdejší Československá televize odvysílala premiéru na jaře roku 1992 a seriál se stal rychle hitem.

Kromě pobavení měl seriál o zlaté mládeži také formovat (zejména mladší) filmové diváky. Snad každému se vybaví nostalgické vzpomínky na mládí, kdy doslova každý týden hltal příběhy hlavních postav - Stevena, Brandona, Andrey, Valerie, Davida, Dylana, Brendy, Kelly a Donny. “Béháčko”, jak se seriálu přezdívalo, si tak dokázalo získat diváky napříč věkovými skupinami.

10 let stejný účes

Zvládli byste nosit celých 10 let stejný účes? Herci z Beverly Hills 90210 neměli na výběr. Představitelé hlavních postav se totiž zavázali, že po čas natáčení seriálu nebudou nijak měnit svůj vzhled. Zlatá mládež totiž udávala trendy i v této oblasti. Shannen Doherty, představitelka legendární postavy Brandy Walshové, však zhruba v půlce natáčení toto nařízení porušila a vlasy si ostříhala. Kromě jejího vzdorovitého chování i nedochvilnosti, to byl jeden z důvodů, proč musela seriál nakonec definitivně opustit.

Drama i za kamerou

Každý díl seriálu byl napěchovaný nejrůznějšími příběhy a zvraty. Mnohá dramata se však odehrávala i za kamerou. Shannen Doherty se údajně nesnesla s Jennie Garthovou hrající Kelly Taylorovou. Hádky na place podle jejich kolegů někdy neměly konce. Obě herečky však dodnes tvrdí, že nic z toho není pravda.

Idol dívčích srdcí

Snad nejkontroverznější postava celého seriálu Luke Perry, alias Dylan McKay, se dlouho hledal. Před castingem na seriál totiž údajně vystřídal přes dvě stě zaměstnání. V seriálu měl působit však velmi krátce, dostal scénář pouze ke dvěma prvním dílům. Díky talentu však dostal šanci. A tak se zrodila postava osamoceného vlka Dylana, lamače dívčích srdcí. 

A zatímco zlatá mládež zestárla, tvůrci seriálu se rozhodli vzkřísit jeho slávu. Po téměř 20 letech se tak většina hlavních představitelů znovu setkala před kamerami. S výjimkou Luka Perryho, který zemřel na následky mozkové mrtvice. Reebot však ani zdaleka nedosáhl na popularitu z dob minulých. Po první sérii byl tak seriál předčasně ukončen. Psali jsme také: Komedie Sněženky a machři se nikdy neomrzí. Zajímavosti z natáčení, které jste možná nevěděli.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47