Chcete být letos skutečně IN? Slaďte barvu vlasů s obočím

 Krása 
06. března 2018 08:36 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Zkuste třeba narůžovělé nebo s metalickým nádechem Shutterstock
Perleť prostě letos vévodí všemu. Oblečení, make-upu, ale také barvám vlasů. Takže pokud přemýšlíte, s jakou hřívou vyrazit do prvních jarních dnů, určitě sáhněte po perleťových odstínech. A chcete být letos skutečně IN? Vylaďte svůj look k dokonalosti tím, že sladíte barvu vlasů s obočím.

Pokud oko je do duše okno, pak obočí je jeho rám. To, jak ho máte upravené, může váš vzhled buď poslat do nebeských výšin, nebo je pěkně zruinovat. A v posledních letech je trend sladit barvu vlasů s obočím, které je buď barevně stejné nebo maximálně o dva tóny tmavší. Takže až si změníte barvu vlasů, nezapomeňte ani na své obočí. Ale jakou barvu vlasů si tedy pro letošní rok zvolit? Tady máte tipy.

Jako Morticie z Adamsovy rodiny

Pokud jste nositelka tmavých vlasů, zkuste jít do inkoustově černé barvy ve stylu vždy dramatické Morticie z rodiny Adamsovy. A v tomto případě stejnou barvu volte i pro své obočí. Letos totiž bude černé obočí slavit svůj velký návrat. Pokud vám tato barva připadá nudná, zvolte modročerný odstín. Působí sexy nejen na obočí, ale zejména na řasách blondýnek.

Rubínová bude sexy

Brunetkám budou slušet rubínové odlesky. Jejich odstínů je celá řada. Budou se nosit na několika pramíncích vlasů a měly by být z vaší hřívy hned na první pohled jasně patrné. Obočí můžete doladit tak, že do přírodní hnědé přimícháte trochu červené barvy. Její poměr upravte podle odstínu barevných pramínků.

Narůžovělé odlesky

Světlovlásky a blondýnky mohou rozzářit svou hřívu krásnými narůžovělými odlesky. Ty krásně podpoří zářivou blond barvu vlasů a navíc budete působit velice romanticky. S obočím bude trochu víc práce. Abyste u něj dosáhly růžového odstínu, je potřeba jej nejprve zesvětlit. Na takto připravené chloupky je třeba nanést směs červené s malým množstvím modré a průběžně intenzitu odstínu kontrolovat. Na odbarveném obočí totiž barva chytá poměrně rychle.

Už ne čistá blond

Blondýnky, letos zapomeňte na obyčejné zesvětlování. Dejte svým blond vlasům zcela jiný nádech. Letos letí dva blond trendy. Tím prvním je popelavý nádech pro studené typy, druhým pak krémová blond pro ty, jimž více sluší teplé odstíny. Nezapomeňte o své světlé vlasy dobře pečovat. Správně zvolenou péčí předejdete jejich vysušování a krepatění. Více o tomto tématu jsme psali zde. Stejně vylaďte do stejného tónu i své obočí. 

Kovově lesklá letí

Kovové odstíny jsou pořád v kurzu. Takže se nebojte při změně barvy svých vlasů sáhnout po metalických odstínech. Nebojte se kovového nádechu v podobě chladné stříbrné a ty odvážnější se mohou pustit i do modrých nebo růžových odlesků. V případě obočí se neobejdete bez grafitové, kterou můžete použít buď samostatně, nebo přimícháním do ostatních barev, kdy získáte studený „kovový“ odstín.

Rada na závěr

Barvu obočí si nechte raději udělat v kosmetických salonech nebo v tzv. Brow barech, které se specializují na úpravu řas a obočí.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47