Víte, která vůně muže nejvíce vzrušuje a jak ji použít?

 Vztahy 
10. května 2020 14:43 / Blanka Štiková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Některé vůně mohou v mužích vyvolat sexuální vzrušení Pixabay
Význam vůní je často opomíjen, ale právě ony mohou mít příznivý vliv na sexuální vzrušení partnera.

Ženy se před sexem často myjí a používají parfémy. O mužích se však říká, že je mnohem více vzrušuje přirozený pach ženského těla. Jak to tedy je?

Vnímání pachů

Muži a ženy vnímají vůně odlišně. Ženy jsou prý sice citlivější na různé pachy, ale více vnímají hlavně chemicky vytvořené vůně. Muži oproti tomu zase více vnímají přirozené pachy a přírodní vůně. U mužů prý ale navíc funguje takzvaná čichová paměť, to znamená, že pokud si muž spojí určitý čichový podnět s daným pozitivním sexuálním zážitkem, vyvolá u něj poté podobný pach silné sexuální vzrušení i opakovaně. Díky feromonům si lidé v paměti dokáží vůně spojit s konkrétními zážitky nebo osobami. I vůně jsou tedy mezi párem při sexuální komunikaci nesmírně důležité.

Jak svádět?

Partneři si musí navzájem vonět, bez toho by nefungovala ani jejich sexualita. Například výzkum časopisu Psychological Science ukázal, že muži touží hlavně po ženách, které voní pouze jejich vlastní přirozenou vůní. Každá žena má totiž svůj jedinečný tělesný pach, který je naprosto přirozený a nenahraditelný jakoukoli vůní. Právě přirozený tělesný pach funguje na mužské smysly nejlépe. Nejvíce pak svému partnerovi „voníte“ v době ovulace. Ale i tak bylo prokázáno, že také některé vůně mohou v mužích vyvolat sexuální vzrušení. Možností, jak svádět vašeho partnera máte hned několik. Můžete začít v kuchyni, zvolit ale můžete také parfém, masáž nebo koupel s dráždivou esencí. Volba je na vás.

Vzrušení v kuchyni

Podle odborníků z chicagského Institutu pro výzkum vůní a chutí působí na muže nejvíce vzrušivě vůně teplého dýňového koláče či vůně levandule, kdy se právě při vnímání uvedené vůně jejich penis nejlépe prokrví. Jak se na to přišlo? Prokázal to výzkum, v němž bylo za pomoci přístrojů sledováno, jak se 31 mužům prokrví penis při vdechování různých vůní. Mužům se nejvíce, a to o 40 %, zvýšil průtok krve pyjem po vdechování vůně z dýňového koláče či levandulového aroma. Černá lékořice a kobliha zvýšila průtok krve o 31,5 %, již o poznání méně zvýšila průtok kobliha s kolou (o 12,5 %), konvalinka (o 11 %) či máslový popcorn (o 9 %). Pokud tedy chcete muže nabudit v kuchyni, nešlápnete vedle, když sáhnete po dýni, levanduli či jiných ověřených příměsích.

Parfém s feromony

Pokud máte pocit, že váš přirozený pach není dostatečně atraktivní, pak můžete sáhnout po parfému s feromony, které najdete například v sexshopech. Tyto parfémy díky feromonovému odéru působí na muže tak, že jim vysílají jednoznačné signály a vy pro ně budete čichově ještě více sexy. Můžete tedy očekávat mužovu silnou odezvu. Na trhu jsou k dostání ale také nejrůznější složky parfémů bez feromonů, které na mužské smysly působí rovněž pozitivně. A které vůně volit? Zkuste na své tělo nanést například parfém s vůní medu, santalového dřeva, jasmínu, pomerančového květu, zázvoru, pomeranče či růže a výsledek uvidíte sami.

Esenciální oleje

Také smyslné esenciální neboli éterické oleje můžete využít ke svádění svého partnera. Jak? Můžete je použít při společné koupeli, při masáži či při zapálení aromalampy v ložnici. Osvědčí se vám vůně jako například svěží aroma citronu či mandarinky, které jsou mužům velice příjemné. Erotickou náladu ale také pomůže navodit třeba vůně santalového dřeva, ta totiž rovněž pomáhá zvyšovat sexuální vnímavost. Esenciální oleje s těmito vůněmi můžete využít jak na masáž, tak i do koupele či jimi jen provonět byt. Podle britské sexuální koučky Sally Bishop to opravdu funguje.

Při společné koupeli navnadíte partnera tak, že do horké koupele přidáte pár kapek éterického oleje, výsledek uvidíte sami. Nebo postačí dát do aromalampy pár kapek smyslného oleje spolu s vodou, i tímto způsobem muž čichem vůni zaznamená a vyvolá to v něm erotickou náladu. Další a asi nejpříjemnější variantou je masáž partnera esenciálním olejem, ideální je ho smíchat s nějakým rostlinným olejem (například olivovým), a to tak, že do trochy rostlinného oleje dáte přibližně 10 kapek nějakého éterického oleje a poté masírujete. Zde například můžete využít také éterický olej z palisandru či pepře. U masáže je ta výhoda, že se v masírování můžete vystřídat, to navnadí oba partnery, a o to víc si oba užijí kouzlo erotična. Ať už zvolíte jakýkoli z těchto způsobů svádění, jistě nebudete litovat. Dále čtěte: Co stojí za opakujícími se neúspěchy v lásce. Podle amerického psychologa může být odpověď jednoduchá.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?