Nenechte se zaskočit jarní únavou. Tipy, jak přežít zimu a naladit se na jaro

 Zdraví 
18. února 2018 15:51 / Marcela Plachá
  0
📷
5 fotografií v galerii
I zimní procházky dovedou pořádně nabudit Shutterstock
Nenechte se zastrašit dlouhou zimou. Poradíme vám, jak přežít do jara, i když se zdá nesmírně daleko. Hýčkejte se, sportujte a rozdávejte úsměvy. Na jaře vás pak nebude čekat jarní únava, ale příchod neutuchající energie.

Temný únor, všude sníh, ranní vstávání za tmy. Nic se vám nechce. Připadáte si bez energie, snad si myslíte, že vám to ani nesluší. Tak a teď to obrátíme. Naprogramujte si, že vaše ráno bude jiné, že budete jiní vy!

Úsměv a ranní sprcha

Po probuzení se protáhněte a usmějte se. Načasujte si to tak, abyste stihli sprchu, nejlépe spojenou s otužováním a peelingem. Jestli doma žádný peeling nemáte, postačí vám trocha soli. Ze sprchy vystupte jako nový člověk. Pokožce dodejte hydrataci vašim oblíbeným olejem, třeba mandlovým. Dejte si záležet i na úpravě vašeho obličeje, udělejte maximum k vaší spokojenosti. Pak se do toho zrcadla, na toho milého člověka usmějte nebo na něj aspoň mrkněte.

Fresh a vločky

Ranní fresh nebo smoothie nastartuje váš organismus. Dopřejte si porci ovesných vloček s rostlinným mlékem, posypte je hrstí ořechů, navoňte skořicí a ozdobte kousky ovoce. Tak jste připraveni? Váš skvělý den právě začíná.

Zase úsměv

Vaši kolegové v práci se asi podiví. Na všechny se celý den usmívejte. Uvidíte, že vám to oplatí. I zatvrzelým bručounům to bude divné a možná je taky trochu nakazíte. Pokud máte moc úkolů, až vám z toho těžkne hlava, tak si je napište na papír, tím se vám uleví. Budete mít jistotu, že na nic nezapomenete. A je moc příjemné se dívat na splněné přeškrtnuté úkoly.

Sport nebo sex

Odpoledne nepadněte na gauč, ale vyrazte aspoň na chvíli do přírody. Stačí jít a pořádně dýchat, někdo miluje běh, jiný si půjde zaplavat. Zvolte si takovou aktivitu, aby vás bavila. Mezi ně se počítá i sex. Když ho zvládnete s partnerem venku, tak si započítáte sport v přírodě, prodýchání na čerstvém vzduchu a ještě k tomu další dávku otužování. To už jsou tři v jednom, a to těch pozitiv je mnohem víc.

Strava

Pro radost si pochutnejte na čtverečku hořké čokolády. A další den si místo sportu dejte kávu s někým blízkým, to je totiž taky příjemný balzám na duši. Na večeři si nedávejte těžká jídla. Postačí zeleninový salát s těstovinami.

Tlumené osvětlení

Pomalu se připravujte na odpočinek. Zkontrolujte, že vám nikde v domě nesvítí LED osvětlení. Večer používejte jen teplé žluté světlo.

Relaxační koupel

Připravte si večerní koupel s relaxační solí, přidejte bylinky, třeba vřes na detoxikaci, třezalku nebo dobromysl na zklidnění.

Makové mléko

Pokud máte problémy usnout, tak si připravte makové mléko s kapkou medu. O tom, jak si vyrobit makové mléko, jsme psali zde.

Příjemná kniha

Když ani to nezabírá, tak se do spánku nenuťte a klidně si ještě hodinku čtěte nějakou příjemnou knihu. Ale jakmile budete cítit, že jste unaveni, tak toho využijte a snažte se spát co nejdéle.

A…

Teď si asi říkáte, že je to všechno moc pěkné, ale jak to skloubit s péčí o děti? Zdá se vám, že na nic z toho nemůžete mít čas? Tak si vyberte alespoň něco a zkuste se s vašimi starostmi o děti s někým podělit. Nebuďte na všechno sami. Máte partnera, babičky, dědečky, kamarády nebo tety? Nestyďte se, za zeptání nic nedáte, jen se z vás stane lepší manažer vašeho času a naučíte se mít více rádi.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve