Vyrobte si balzám na rty, který vaše rty opravdu regeneruje

 Krása 
04. ledna 2018 10:00 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Doma vyrobený balzám na rty je i skvělým dárkem Pixabay
S nízkými teplotami, mrazivými větry a chumelenicemi dostávají naše rty pěkně zabrat. Balzám na rty sice máte, ale vůbec pokožce vašich úst nepomáhá? Vyrobte si vlastní! Zde máte návod.

Balzámování rtů se u některých žen stalo doslova tikem a závislostí. Je to proto, že cítíte potřebu své rty regenerovat, ale koupený balzám vám nijak nepomáhá. A tak natíráte a natíráte a nic se nemění. Spolehněte se tedy na sebe a tento recept! Triky, jak mít v zimě krásnou pokožku, naleznete zde.

Proč si vyrobit vlastní

Někdy se může stát, že za balzám na rty utratíte velkou sumu, protože co je drahé, musí být přeci dobré! To ovšem není pravidlo. Některé balzámy jsou, stejně jako boty, jen módní záležitostí a nejsou určeny na to, aby vašim rtům dodávaly potřebné živiny k regeneraci. Zkrátka způsobí jen vyšší lesk nebo dodají barvu. Vy ale chcete víc. Chcete, aby vás balzám zbavil popraskaných koutků a pomohl vám od suchých rtů. Jedna rada zní: vyrobte si jej sami.

Co budete potřebovat

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíci včelího vosku
  • 1 lžíci medu (dodá balzámu nejen chuť)
  • 2 kapky vitaminu E
  • 5 kapek esenciálního oleje dle preference

Vosk a olej rozehřejte ve vodní lázni, dokud se vše krásně nespojí. Poté odstavte z plotny a vmíchejte esenciální olej a vitamin E. Nakonec vložte do ledové lázně a vmíchejte med, dokud se krásně nepropojí se zbytkem hmoty. Přelijte do nádobky na balzám a nechte ztuhnout alespoň 6 hodin. Vydrží vám pak zhruba půl roku.

Namíchejte si svoji barvu

Chcete-li, aby balzám dodal vašim rtům i barevný tón, přimíchejte si do něj trochu (zhruba lžíci) rtěnky, nebo očních stínů. Vždy ale předem zkontrolujte, z čeho jsou výrobky složeny a zda se neblíží konec doby jejich trvanlivosti.

Pokud chcete jít přírodnější cestou, vyzkoušejte do balzámu přidat trochu hořkého kakaa, kapku šťávy z ovoce nebo třeba skořici.

Skvělý dárek

Doma vyrobený balzám na rty je i skvělým dárkem pro vaši kamarádku, babičku, maminku, sestru nebo třeba kolegyni v práci. Když mu seženete i krásný obal, nikdo ani nepozná, že je to vlastnoruční výroba.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47