Už jste objevili Golden Milk? Kdo ochutnal, zcela mu propadl

 Recepty 
17. dubna 2018 11:02 / Kateřina Kofroňová
  3
📷
7 fotografií v galerii
Tak trochu jiné kořeněné latte s barvou zlata Internet
Golden Milk se stal pro svou neotřelou barvu, chuť a originalitu velkým hitem nejen sociálních sítí, ale obecně je mezi lidmi velmi oblíbeným nápojem nové doby. Jeho hlavní složkou je kurkuma, tedy odrůda šafránu, která dává nápoji typické vzezření, ale i spoustu prospěšných látek.

Dostanete jej v každé dobré kavárně, ale připravit si jej můžete i doma. Kromě své neotřelé podoby a výborné chuti vás ohromí i tím, že je považován za supernápoj, který vyniká protizánětlivými a protiinfekčními vlastnostmi. Kurkuma obecně je vhodná k léčbě ran, zánětů a kožních problémů.

Je to zkrátka něco úplně jiného, než klasické latte, cappuccino a jakákoliv jiná káva, na kterou jste byli dosud zvyklí. Nápoj se vyrábí za pomoci kurkumy, dalšího koření a mléka. Kurkuma nápoji nedodá žádnou výraznou chuť, ale zato jej dokonale obarví.

Síla kurkumy

Kurkuma je v první řadě silný antioxidant, který má protizánětlivé a protirakovinné účinky. Posiluje ale také imunitní systém, zlepšuje trávení, je skvělá na neurotická onemocnění, tlak, ale také skvěle funguje na zklidnění organismu. Kurkuma díky své barvě často slouží jako výrazné přírodní barvivo.

Potřebné ingredience

  • půl litru rostlinného mléka (nejlepší je mandlové nebo kokosové)
  • 2 lžičky sušené kurkumy (nebo 3 lžičky čerstvé)
  • ½ lžičky skořice
  • špetka kardamomu
  • špetka kajenského pepře
  • zázvor dle chuti
  • lžička másla nebo kokosového oleje
  • med nebo jiné sladidlo

Postup

V malé nádobě (například skleničce) smíchejte dohromady kurkumu a skořici. Přidejte trochu mléka a mícháním vytvořte pastu. V kastrolu ohřejte rostlinné mléko a do něj vyškrábejte veškerou kurkumovou pastu. Po zamíchání přidejte zbytek ingrediencí a nechte projít varem. Poté nalijte do oblíbeného hrnečku a ihned podávejte.

Vršek můžete posypat skořicí nebo špetkou kurkumy. A co by to bylo za odpolední dýchánek bez zákusku? Ke Golden Milk si můžete připravit třeba tento lahodný a zdravý dezert.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve