Z černovlásky rovnou na platinovou blond? Jde to!

 Krása 
22. června 2018 08:11 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mít blond hřívu už nemusí být jenom sen Shutterstock
Jste bruneta a toužíte po radikální změně barvy vlasů? Snu být blond se vzdávat nemusíte. Existuje několik účinných metod.

Vlasy můžete zesvětlit hned dvěma způsoby, a to klasicky pomocí chemie, anebo přírodní cestou. A klidně můžete jít z černovlásky i na platinovou blond. 

Doma nikdy

Pokud chcete jít z hodně tmavých vlasů na světlé, raději se vyhněte domácím zesvětlovačům. Ty vám totiž mohou vaši kštici pěkně zničit a spálit. Navíc vám hrozí podráždění pokožky hlavy. Raději si zajděte do kadeřnictví, kde používají účinnější, ale mnohem více šetrnější odbarvovače. Jestli se kvůli tomu nebojíte sáhnout hlouběji do peněženky, zvolte metodu olaplex.

Zázračná metoda

Olaplex je originální chemická receptura, která dokáže znásobovat a obnovovat rozbité disulfidové vazby. Co to znamená z praktického hlediska? Vlasy zkrátka můžete barvit tak, aniž byste je nějak radikálně ničili a jejich kvalita je po barvení v podstatě lepší než před samotným barvením. Proškolení kadeřníci pracují se třemi přípravky: první přidají přímo do zesvětlovače nebo barvy, druhý vám nanesou po opláchnutí jako masku. Třetí produkt – ochrannou péči – pak dostanete „na doma“.

Pomoc z přírody

Odpůrkyně chemických přípravků mohou zkusit také přírodní cestu. V tomto případě ale nepočítejte s příliš radikální změnou. Jde spíše o procedury, které vám mohou pomoci lehce zesvětlit vlasy nebo oživit vaši barvu. Na druhou stranu nedojde k jejich poškození.

Med a ocet

Med má obecně zesvětlující vlastnosti a pokud jej zkombinujete s octem, jeho účinek ještě znásobíte. Smíchejte dvě lžíce octa, jednu lžíci medu a jednu lžíci arganového oleje. Hotovou směs vmasírujte do vlasů a důkladně pročešte kartáčem. Vlasy zabalte do fólie a nechte působit přes noc.

Orientální skořice

Vyzkoušejte také samotnou sílu skořice. Vlasy si nejprve umyjte a rozčešte. Potom si ve stejném poměru smíchejte skořici a kondicionér. Když máte směs hotovou, naneste ji rovnoměrně na vlasy po celé délce. Vezměte si na hlavu koupací čepici a tuto „masku“ nechte působit přes noc. Ráno směs omyjte za pomoci šamponu. Pokud nejste s výsledkem spokojené, můžete celou proceduru zopakovat.

Voňavý heřmánek

Pro osoby s citlivou pokožkou i alergiky se na zesvětlení vlasů hodí silný odvar z heřmánku. S ním si pravidelně oplachujte vlasy a nechte vždy několik minut působit, než smyjete čistou vodou.

Bělící citron

Citronová šťáva umí vybělit zuby. To je všeobecně známé. Ale umí to i celá řada dalších přírodních prostředků, o kterých jsme psali zde. Citron však také umí zesvětlit vlasy. Jednu lžíci smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje. Ten dokáže ještě znásobit sílu citronu. Vzniklý roztok vmasíruje do vlasů a nechte působit hodinu. Potom vlasy umyjte.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve