Překvapivé účinky mořské soli v péči o pokožku. Vyčistí póry a úspěšně bojuje proti lupům

 Krása 
04. dubna 2021 18:37 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Z mořské soli si můžete vyrobit přírodní peeling na pleť  Pixabay
Mořská sůl má blahodárné účinky na pokožku celého těla. Většina lidí si ji nasype do vany, ale pro lepší efekt si z ní můžete vytvořit peeling či masku. Prospívá zároveň i vlasové pokožce, čímž zabraňuje tvorbě velkého množství lupů. Přečtěte si, jak mořskou sůl využít.

Sůl nepatří pouze do kuchyně, ale hodí se i ke kosmetickým účelům. Na kuchyňskou sůl však zapomeňte. O pokožku pečujte spíše nerafinovanou mořskou solí. „Přírodní soli jsou bohaté na minerály. Obsahují zejména draslík, hořčík a vápník, které rozjasňují, hydratují a posilují ochrannou bariéru pokožky,“ tvrdí dermatolog Joshua Zeichner.

Sůl čistí póry

Sůl odstraňuje odumřelé kožní buňky, čistí ucpané póry a redukuje produkci mazu. Pokud vás trápí černé tečky či akné, s použitím mořské soli budete spokojení. Můžete si z ní vyrobit přírodní peeling. Stačí, když smícháte jednu čajovou lžičku soli s čtvrt litrem teplé vody. Nechte sůl kompletně rozpustit a nalijte do rozprašovače. Stříkejte si ji na obličej zhruba dvakrát denně.

Sůl hydratuje a změkčuje pokožku

Hydratace je pro pokožku velmi důležitá, bez ní se rychleji vysušuje a stárne. S přibývajícím věkem byste jí měli věnovat zvýšenou pozornost. Můžete vyzkoušet přírodní hydratační krém ze soli, který si sami vyrobíte. Smíchejte dvě polévkové lžíce soli, jednu polévkovou lžíci aloe vera gelu a pět kapek levandulového esenciálního oleje.

Do směsi můžete přidat i několik sušených květů levandule. Ingredience důkladně promíchejte, měla by vám vzniknout hustá pasta, kterou krouživými pohyby vetřete do pokožky. Přečtěte si také, jak dopřát pleti jarní vzpruhu domácími maskami z dostupných ingrediencí.

Sůl bojuje s lupy

Vyzkoušeli jste už několik přípravků proti lupům, ale žádný z nich neúčinkoval tak, jak byste si představovali? Boj s lupy se občas zdá být nekonečný. Možná vám však pomůže mořská sůl. Stimuluje pokožku, odstraňuje stávající lupy, absorbuje přebytečný olej, zabraňuje růstu plísní a potlačuje vznik nových lupů.

Připravte si dvě čajové lžičky soli a rozdělejte si prameny vlasů. Pomocí mokrých prstů si pomocí solí jemně masírujte vlasovou pokožku. Proveďte to hned na několika místech. Zabere vám to zhruba deset až patnáct minut. Následně si hlavu umyjte svými oblíbenými vlasovými produkty. První výsledky by se měly dostavit brzy.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47