Pořiďte dítěti učící věž. Skvělého pomocníka rozvíjejícího motoriku

 Děti 
30. května 2021 10:05 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Spoustu věcí budete moci dělat společně Depositphotos
Zařizujete dětský pokoj svému čerstvě chodícímu potomkovi a přemýšlíte, co zajímavého mu pořídit? Zkuste se porozhlédnout po učící věži. Zabaví ho nejen v pokojíčku, ale třeba i v kuchyni ve chvíli, kdy budete vařit oběd.

Tato multifunkční sestava se těší čím dál větší oblibě, jelikož skýtá řadu možností vyžití. A ti šikovnější ji mohou zkusit vyrobit sami.

Základem je pevná kontrukce

Základem učící věže je pevná dřevěná obdélníková konstrukce vysoká asi jeden metr, v rámci níž se nachází jedno či vícestupňový pochoz. Na začátku bývá v nejvyšší poloze, a jak dítě roste, snižuje se stupínek směrem dolů.  Celá učící věž je konstruována tak, aby do ní dítě bez problémů samo vlezlo a nemohlo z ní vypadnout. Přitom může sledovat například všechno to, co děláte na kuchyňské lince, a vy jej máte při tom pod dohledem.

Bezpečný trénink stability

Maminky jistě potvrdí, že pokud je čerstvě chodící dítě na podlaze, obvykle toho moc nezvládnou udělat, protože jejich ratolest zajímá, co se nahoře děje. No a rodičům obvykle nezbyde nic jiného, než vzít drobečka na ruce, takže je rázem po klidném vaření či umývání nádobí. Pokud však dítko postavíte do učící věže, bude vás mít pod kontrolou a nebude se nudit. Navíc bude trénovat stabilitu a bude při tom v bezpečí před pádem z výšky na zem, který například při stání na židli hrozí v podstatě vždy.

Fantazii se meze nekladou

Dnešní výrobci navíc nabídku učících věží stále rozšiřují a své výrobky zdokonalují do nejmenšího detailu. Kromě opravdu široké barevné škály můžete vybrat například věž s počítadlem, magnetickou a kreslící tabulí nebo zabudovanými hračkami po jejích stranách, které přispívají ke správnému psychomotorickému rozvoji.

Výroba jde navíc tak dopředu, že se z některých učících věží dá pár jednoduchými kroky vytvořit jídelní židlička s pultíkem, anebo dokonce stoleček se dvěma jídelními lavičkami. A o designu není ani třeba hovořit. S učící věží doma můžete přivítat klidně nějaké zvířátko ze zoologické zahrady nebo třeba zámek pro princezny a rytíře. Je tak jen na vás, zda si pořídíte hotovou věž, anebo se budete inspirovat a zkusíte si věž doma vyrobit sami. Čtěte také: Vařte s dětmi. Budete překvapeni, jaká to má pozitiva

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve