Stříhání dětských vlásků. Jak to zvládnout bez problémů a bez pláče

 Děti 
10. února 2021 08:44 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Některé děti snášejí návštěvu kadeřníka hůře než návštěvu u lékaře Pixabay
Pro některé děti je návštěva kadeřnice pomalu horší, než jít k doktorce. Ten křik, pláč a neustále uhýbání bývá opravdu o nervy. Poradíme vám, jak to zvládnout bez problémů a s úsměvem.

O dětské vlásky je potřeba pečovat stejně jako o ty vaše. A k tomu čas od času patří i návštěva u kadeřníka, který zastřihne konečky. Jenomže právě pohled na kadeřnické křeslo může být pro některé ratolesti opravdu noční můrou. Nevědí, co je na té podivné věci čeká a proč tam vlastně musí chodit. Od kolika let je vhodné s dítětem poprvé navštívit kadeřníka a jak ho na to správně připravit?

Mýty o dětských vlasech

Asi se budete divit, ale spousta lidí stále věří na pověry. Jedna z nich, která se váže k dětským vlasům, je taková, že by se dítě nemělo stříhat do 1 roku života. Střižené vlasy pod jeden rok údajně krátí život dítěte. A tím asi nejčastějším mýtem je, že stříháte-li pravidelně vlasy, postupem času zhoustnou a zkvalitní. Samozřejmě, že ani toto není pravda. Kvalita vlasů je dána geneticky a pravidelné stříhání dětských vlasů na krátko jejich kvalitu nezlepší.

Jak připravit dítě na návštěvu

Asi nejhorší je, pokud dítě chytnete za ruku a prostě jej ke kadeřníkovi dovedete, aniž byste jej na to nejprve připravili. V takovou chvíli opravdu dítě neví, co jej čeká a může mít oprávněný strach. Proto je dobré před návštěvou absolvovat takový malý trénink.

Domácí trénink

  • Hrajte si doma s dítětem na kadeřníka – používejte nůžky, rozprašovač a zapnutý fén, použijte třeba česací hlavu, aby dítě vědělo, co jej čeká.
  • Seznamte dítě se zapnutým strojkem.
  • Jděte se s dítětem nejdříve do kadeřnictví podívat, aby se seznámilo s prostředím.
  • Nechte se před ním ostříhat i vy.

S dobrou náladou

Dítě ke kadeřníkovi objednete v době, kdy víte, že nechodí spát, nemá po pohybovém kroužku nebo se neblíží čas svačiny, kdy může mít hlad. Tento problém se však dá vyřešit malou svačinou, kterou si vezmete s sebou. Stejně tak můžete vzít dítěti jeho oblíbenou hračku nebo pohádkovou knížku, kterou si během stříhání můžete přečíst. Dítě to aspoň rozptýlí. Některým dětem nevadí ani tak samotné stříhání, ale spíš schované ručky pod pláštěm. Dá se to zvládnout i bez něj. Potomkovi s sebou vezměte náhradní oblečení a co nejdřív zamiřte do sprchy, kde mu umyjte vlasy.

Dámská či pánská jízda

Pokud máte tu možnost, udělejte to tak, aby šel kluk na stříhání s tatínkem a holky zase s maminkou. Můžete si tak udělat dámskou či pánskou jízdu, kterou po odchodu z kadeřnictví spojíte s návštěvou cukrárny nebo nákupem malé hračky či nových gumiček do vlásků.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod