Letní vánek v lahvičce: Jak vybrat ten pravý parfém na léto

 Komerční sdělení 
11. června 2024 21:21 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Na horké letní dny se ideálně hodí lehké a svěží vůně Freepik.com
Léto je za rohem a s ním i horka a časté bolesti hlavy způsobené dusným počasím. Poslední, co chcete, je cítit na sobě příliš těžký parfém, který vás bude celý den spíš obtěžovat, než aby vás osvěžil. Správná vůně dokáže dokonale podtrhnout letní atmosféru a dodat vám sebevědomí. Stačí jen vybrat tu pravou.

Rozlučte se s těžkými kalibry

Nechte za sebou orientální parfémy, které v horku působí příliš těžkým dojmem a ztrácejí své kouzlo. Vsaďte na lehké a svěží vůně, které rozzáří váš den jako ranní slunce. Ať už se chystáte na pláž, do práce, nebo na letní párty, zvolte parfém, který podtrhne vaši letní náladu a dodá vám sebevědomí. Nezapomeňte skrze vůni vyjádřit svou osobnost.

Svěží citrusy a chladná voda

Na horké letní dny se ideálně hodí lehké a svěží vůně. Citrusové parfémy s tóny bergamotu, citronu, pomeranče a mandarinky prozáří váš den a dodají vám energii. Pro milovníky vodních radovánek jsou tu pak osvěžující svěží parfémy, které vám dopřejí pocit chladivého vánku i v tom nejparnějším dni.

Vsaďte na klasiku s nádechem elegance

Pro ty, co preferují nadčasovou eleganci, jsou tu fougère parfémy s tóny bergamotu, levandule a dubového mechu. Tyto vůně jsou ideální na běžné nošení i formálnější události a zahalí vás vůní čerstvě posekané trávy a přírody.

Teplo do letních nocí

Večerní akce a zvláštní příležitosti si žádají něco smyslnějšího. Dřevité parfémy s tóny santalového dřeva, cedru a vetiveru zahalí vaše smysly do hřejivého objetí a podtrhnou váš šarm.

Checklist: Tipy pro letní voňavý úspěch

  • Vsaďte na lehkou svěžest: Vyhněte se těžkým orientálním parfémům, které by mohly v horku působit dusně.

  • Síla se skrývá v lehkosti: Pro letní dny volte spíše toaletní a kolínské vody. Silnější Eau de Parfum by mohl být v horkém počasí příliš výrazný, a proto si jej schovejte až na večerní zábavu.

  • Berte v potaz příležitost: Citrusové a vodní vůně se hodí k běžnému nošení, fougère a dřevité parfémy si nechte na slavnostnější chvíle.

  • Testujte a mixujte: Před nákupem parfému si vůni naneste na zápěstí a nechte ji rozvinout se. V čase se budou jednotlivé tóny měnit a mísit. Nebojte se experimentovat s různými vůněmi, které se dají vrstvit.

  • Aplikujte vůni, jak se má: Parfém aplikujte na pulzní body, které se nacházejí například na zápěstí, krku a za ušima. Vyhněte se tření bodů o sebe a nanášení na oblečení.

  • Dbejte na správné skladování: Parfém skladujte na chladném, suchém a tmavém místě.

Témata: vůně, parfém, léto
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Umělé řasy jsou dávno out. Podpořte své vlastní řasy k růstu pomocí ricinového oleje a vitamín E

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít