Do Kanady za lyžováním a heliskiingem

 Komerční sdělení 
30. dubna 2024 11:13 / Lucie Wirthová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Dechberoucí výhledy na Kanadské vrcholky Vail resorts
Vyhledejte slova “Kanada + lyžování” na internetu a destinace Whistler bude na prvním místě. Překročení hranic lyžařské Evropy často vyhledávají zkušenější lyžaři, kteří už mají sježděna alpská střediska a hledají další level - tím může být a pro většinu je lyžování v Kanadě. Letět vrtulníkem s lyžemi či snowboardem, zažít jízdu ve volném terénu je pro většinu nadšenců ten nej zážitek. A navíc v Kanadě? TOP!

Heliskiing má v kanadských horách dlouhou tradici, není divu, rozlohy hor i nížin k transportu vrtulníkem vyloženě vybízejí.

Středisko Whistler Blackcomb je jeden z nejvyhlášenějších lyžařských resortů nejen Kanady, ale celé Severní Ameriky. Lyžařská oblast a samotné středisko zahrnuje 12 hor, tři ledovce a více než 200 značených sjezdovek. Celá oblast nabízí široké spektrum sjezdových tratí – upravených i neupravených a samozřejmě také terény pro lyžování ve volné přírodě a tedy i heliskiing. Kdy jsou lyžaři a snowboardisté dopraveni na vrcholky hor vrtulníkem a doprovázeni zkušenými průvodci, kteří kontrolují podmínky a volí trasy pro sjezd ve volné přírodě.

Whistler Heli-Skiing je od roku 1981 nejoblíbenější společností v oblasti heli-skiingu ve Whistleru. Oblast je známá rozlehlými horskými terény, které by měl alespoň jednou za život zažít každý vášnivý lyžař nebo snowboardista. Díky exkluzivním právům na velké horské terény, které zahrnují 173 ledovců a 475 sjezdovek přes 432 000 akrů, má Whistler Heli-Skiing vše, co je potřeba k překonání větší vzdálenosti.

Odvaha pro Heli-Skiing není všechno, velké zkušenosti s lyžováním či snowboardingem jsou nutností. Váháte zda je to dobrodružství pro Vás? Jste “lyžařsky fit”, lyžujete roky, sjíždíte černé sjezdovky, padáte zřídka, máte zkušenosti s jízdou v různých podmínkách či s jízdou mezi stromy, jste sebevědomí v jízdě v boulích, užíváte si prachový sníh? Odpověděli jste na vše ANO? Neváhejte si toto dobrodružství rezervovat!

Whistler Heli-Skiing vás vezme vrtulníkem do úžasného horského terénu, který obklopuje Whistler Resort. Helikoptéra celou skupinu vynese na vrcholky a na vás je, zda v úžasném backcountry strávíte pouze jeden den nebo tolik dní kolik vaše nohy unesou! Ať už jste jednotlivec nebo skupina čtyřiceti zájemců, společnost Whistler Heli-skiing je schopna díky svým znalostem a zkušenostem s touto službou připravit program a organizaci celého jednodenního či vícedenního výletu. O vše se postará a poskytne vám nezapomenutelný zážitek z heli-skiingu.

Všechny balíčky služby zahrnují profesionálního certifikovaného heli-ski průvodce pro každou skupinu, výuku použití lavinového vysílače, piknik na horách a zpáteční pozemní dopravu z Whistler Village. Balíček služeb samozřejmě lze přizpůsobit a splnit přání k ideální dovolené dle vašich představ.

Pro perfektní zážitek z jízdy v prašanu je nutné mít freeridové vybavení - freeridové lyže, hůlky bez poutek, lavinový vysílač a celý lavinový set. Vše si lze zapůjčit na základně společnosti přímo před odjezdem z Whistler Village na heliport. Z vesnice na heliport je zpravidla celá skupina dopravena minibusem pohodlně tam i zpět.

Na heliportu účastníci obdrží další instruktáž o bezpečnosti vrtulníku, o postupu nastupování/vystupování a nakládání, orientaci lavinového vysílače. Zkušený průvodce vybere nejlepší lyžařskou oblast pro daný den na základě aktuálních podmínek. Před rozhodnutím bude věnována pozornost větru, teplotě a novému sněhu.

Při dobrých podmínkách se dá za den stihnout přibližně 8 jízd v legendárním terénu celého okolí. V půlce dne si užijte se skupinou vynikající oběd v backcountry, který vás posilní na další jízdy. Ti kteří vydrží na nohách i po skončení celodenního lyžování jsou zváni na zakončení přípitkem na Apre ski přímo ve Whistler Village.

K dispozici může být i profesionální fotograf, který bude celý den doprovázet skupinu, pro každého zachytí záběry z těchto nezapomenutelných chvil v horách.

Kdy do Kanady vyrazit? Zima v Kanadě může být velmi drská, přičemž platí, že západní pobřeží je vlhčí a s mírnějšími teplotami než Skalisté hory. Zpravidla na začátku lyžařské sezony (prosinec - začátek února) přinášejí sněhové bouře obrovské množství čerstvého a vysoce kvalitního sněhu. Druhá polovina února a březen znamenají delší dny, stále dostatek prašanu a dostupnější terény (ledovce). Duben se vyznačuje největším množstvím sněhu ve vyšších polohách a skvělým firnovým lyžováním i v nižších výškách.

Vydejte se za dobrodružstvím a prožijte nezapomenutelný zážitek splněného snu vášnivého lyžaře/snowboardisty. Let helikoptérou nad zasněženými horami plných prašanu je opravdu jako sen!

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím