Známe triky, kterými zabráníte odlupování laku na nehty

 Krása 
31. prosince 2017 09:48 / Šárka Sokolská
  1
📷
5 fotografií v galerii
Prodlužte si životnost laku až o pět dnů Shutterstock
Taky si kupujete drahé laky na nehty, které slibují, že vydrží až týden, ale už za dva dny se vám na špičkách začne odlupovat? Existují triky, s jejichž pomocí by vám skutečně manikúra měla vydržet aspoň pět dnů i déle. Vyzkoušejte je.

Odlupuje se vám lak už za dva dny a vy pak pořád dokola odlakováváte a znovu lakujete? Výsledkem je, že máte vysušené nehty.

Základem kvalitní manikúry, která drží, jsou zdravé a upravené nehty. To je úplný základ. Takže, pokud si nejste jistá, že si dokonalou manikúru zvládnete udělat doma sama, svěřte se do rukou profesionálního nehtového studia.

Nehet odmastěte

Pokud máte v plánu lakovat si nehty, tak si nedávejte koupel. Nehet je totiž porézní a vodu do sebe absorbuje. Takže lak pak k němu tak dokonale nepřilne, a to může být také jedna z příčin toho, proč vám na nehtech dlouho nevydrží. To samé platí také pro výživné olejíčky a krémy. Místo toho nehet před samotným lakováním trochu odmastěte.

Použijte buď lékárenský alkohol nebo bílý ocet. Vyhýbejte se nehtovým lůžkům, abyste si je nevysušila. S výživou nehtů počkejte až úplně na závěr. Tedy na chvíli, kdy budete mít nehty již nalakované a dokonale zaschlé. Mezi lakováním a použitím olejových kúr by mělo uplynout minimálně několik hodin. Ideální je vyčkat až do dalšího dne. Úplně nejlepší je však výživu nehtů a péči o ruce nechat na dny, kdy lakování neplánujete a dopřejete si dny bez barevných nehtů.

Vyleštit do hladka

Nehet ještě před aplikací samotného laku vyleštěte. Zbavíte ho tak i případných nerovností. Pokud mají nehty nažloutlý nádech, což způsobují některé laky na nehty, zkuste si udělat domácí bělidlo. Smíchejte trochu zubní bělící pasty a citronovou šťávou. Vzniklou směsí si pak nehty vyčistěte. Použít můžete kartáček na zuby nebo na ruce.

Nezapomínejte na podklad

Vždy před nanesením barevného laku naneste podkladový. Jeho speciální složení totiž umožní barevnému laku lépe přilnout k nehtu, a ten tak vydrží déle perfektní. Navíc pokud máte v oblibě výrazné barvy, zabrání tomu, aby se vám pigment dostal přímo do nehtu, a tím jej obarvil. Podklad naneste ke špičkám ve dvou vrstvách. Nejprve nalakujte horní část nehtu a druhou vrstvou překryjte celý nehet. Nehty se začínají olupovat především u konečků, takže dvojí nátěr tomu zabrání.

Lakujte celý nehet

Během samotného lakování nezapomínejte ani na „hranu" nehtu. Nehet by měl být úplně celý pokrytý lakem, a to ve dvou vrstvách.  A hlavně tím uzavřete jednotlivé vrstvy, takže se vám lak nebude na špičkách tolik odlupovat. Pokud se vám třepí nehty, je to obvykle známka toho, že je příliš často a nešetrně odlakováváte. Zkuste v tomto případě vydržet alespoň 2 až 3 týdny bez lakování nebo si nechejte nehty potáhnout gelovým lakem, pod kterým budou mít čas zregenerovat.

S laky netřepat

Přestože většina výrobců laků uvádí, abyste lak před použitím protřepali, nedělejte to. Raději flakonek promněte mezi dlaněmi. Intenzivním třepáním se totiž uvnitř laku vytvářejí vzduchové bubliny, které způsobují jeho odlupování. Jinak, co se týče barev a dalšího dekorování, to už záleží jenom na vaší fantazii. Zkuste třeba razítkování nehtů, o kterém jsme psali zde.

Top coat na závěr

Po každém lakování použijte také krycí lak. Celkem tedy budete mít čtyři vrstvy laku. Podkladový lak, dvě vrstvy barevného laku a krycí lak. Ten barevný lak zafixuje, dodá mu lesk a prodlouží jeho trvanlivost. Malým trikem pak je znovu nehty přelakovat krycím lakem zhruba každý druhý až třetí den. Jednoduše proto, že tím prodloužíte výdrž vaší manikúry.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008