Jste v zimě jako bledule? S těmito triky budete mít krásnou pokožku i v zimě

 Krása 
08. prosince 2017 09:45 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pokožka dostává v zimě pořádně zabrat Shutterstock
Léto je to tam a s ním i sjednocená barva pleti. Se zimou vylezou na povrch veškeré nedokonalosti, jako například barevné skvrny či kruhy pod očima, a pleť ztrácí svůj lesk, je vysušená a vypadá vyčerpaně.

V zimě na svou pokožku musíte myslet mnohem více než v létě. Nejen nízké teploty totiž naší pleti moc neprospívají. Když se k nim přidá i silný vítr, nedostatek slunečního svitu, rozdíly teplot mezi bytem a venkovním prostředím a ještě stres z blížících se Vánoc, pokožka dostane pěkně zabrat.

Pozor na rozdíly teplot

V zimě mohou venkovní teploty klesnout hluboko pod bod mrazu, ale v bytě nebo v domě máte neustále krásných 21 °C. Příjemně si sedíte u krbu nebo televize, popíjíte čaj a užíváte si teploučka. Problém je v tom, že pokožka rozdíly teplot velmi špatně snáší. A když jí denně vystavujete rozdílu 30 – 40 °C, začne být pěkně unavená, ztratí přirozenou vlhkost a lesk.

Můžete proto zkoušet teplotu trochu ztlumit, nebo topení úplně vypnout alespoň v předsíni. Před odchodem z bytu se tak alespoň trochu aklimatizujete.

Peeling jako základ

Pleť se vám zdá suchá a stažená, ale hydratační krémy mají jen minimální efekt? Možná je to proto, že si mažete již mrtvé částečky kůže. Před aplikací hydratačního krému proto pomocí peelingového mýdla odstraňte odumřelé buňky a uvidíte, jak se vaše pleť během chviličky opět rozjasní.

Zaměřte se na svůj jídelníček

Skvělou potravinou, která by neměla chybět v zimním jídelníčku, je rozhodně máslová dýně. Karotenoidy obsažené v této vynikající potravině jsou účinnými antioxidanty, které snižují poškození kožních buněk. Vhodné je i lněné semínko, které při denním užívání snižuje zarudnutí kůže a hydratuje pokožku. Za zhoršených podmínek, které v zimě rozhodně panují, se doporučuje vyšší příjem vitaminu C, který pomáhá proti stárnutí pokožky. Například v jednom kuse kiwi je obsažena jeho denní dávka.

Co pro barvu pleti

Rajčata jsou pro barvu pleti využívána nejen v létě, ale skvěle se hodí i v zimě. Jsou ideálním ochráncem před slunečními paprsky, protože ve své vařené podobě obsahují vysokou hladinu lykopenu, který blokuje UV záření. Lykopen se navíc v buňkách usazuje a dodává pleti snědší vzhled.

Pozor na krémy na ruce

V zimě má většina z nás silně vysušené ruce, a tak se v kabelce, na pracovním stole a na nočním stolku začnou objevovat různé krémy, které mají od vysušených rukou odpomoci. To je v pořádku. Musíte ale dávat pozor, abyste si mastnýma rukama nesahali zbytečně do obličeje. Hutné krémy totiž mohou u některých typů pokožky vyvolat akné, které neuvítáte ani v létě, natož v zimě, kdy má pokožka obličeje mnoho dalších starostí.

Hydratujte nejen zvenku

Krémy, které hydratují pleť, jsou v zimě vítané. Nezapomínejte svou pokožku ale hydratovat i zevnitř. Jakmile je venku mráz a do toho fouká silný vítr, je nutné pít více než jindy. Připravte si třeba tyto lahodné zimní nápoje nebo klasickou zimní trojku s kapkou alkoholu.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47