Plastická operace nosu: Jedna z mála, která má vždycky smysl

 Krása 
14. listopadu 2017 11:45 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Plastická operace nebolí a nepřivede vás na mizinu Shutterstock
Nos je dominantou obličeje a pokud je jiný, než se v dané kultuře považuje za normál, každý si toho všimne. Když si vás ale vezme do rukou zkušený chirurg, po velkém či křivém nosu nezůstane ani památka a okolí bude jen marně tápat, proč najednou vypadáte tak skvěle.

Příroda nadělila každému dle svého uvážení a dokonalý vzhled by rozhodně neměl být první věcí, za kterou se ženeme. V některých případech však může příliš velký nebo kuriózně tvarovaný nos způsobovat i řadu psychických problémů. Plastická operace pak není rozmarem, ale skvělým řešením, jak začít žít plnohodnotný život.

Pro koho je operace vhodná

Kosmetický efekt operace je velmi výrazný v případě, že se jedná o osobu s neúměrně velkým či asymetricky tvarovaným nosem. Okolí si tak změny všimne na první pohled, i když není schopno určit, co se vlastně změnilo. Operace je vhodná i pro pacienty, kteří mají nos sice menší, ale s výrazným bambulovitým hrotem. Pro podstoupení operace je také nutné být v dobrém zdravotním stavu.

Jak operace probíhá

Především se ke každému pacientovi přistupuje individuálně. Neexistuje ideální nos, který se aplikuje na všechny. Výsledný efekt nesmí změnit identitu operovaného, což zkušený chirurg díky správnému postupu dokáže zajistit. Při některých operacích se musí zasáhnout do kostry nosu, ale někdy je operována pouze měkká část, tedy hrot nosu. Operace se provádí v celkové anestezii.

Před každou operací také proběhne konzultace pacienta s lékařem, který bude zákrok provádět. Společně se dohodnete na tom, jak bude chirurg postupovat a často vám i v počítačové simulaci ukáže, jak bude výsledný efekt vypadat.

Co se děje po zákroku

Ač se to může zdát neuvěřitelné, plastická operace nosu nebolí. Jedinou nepříjemností je to, že se do nosu zavádí tampony, kvůli kterým musíte alespoň 14 dní dýchat ústy. U citlivějších osob se mohou vyskytnout modřiny či otoky, ty ovšem zanedlouho zmizí. Rovněž se na nos přiloží sádra, kterou musí pacient dva týdny nosit.

Efekt vám změní život

Pokud nad touto operací váháte, rozhodně si dopředu domluvte schůzku klidně s několika klinikami. Nos je nejvýraznější část obličeje a jen zkušený chirurg vám dokáže nos upravit tak, že ani sami nepoznáte, proč jste najednou tak krásní, svěží, jiní a přitom stejní.

Připlatíte si, ale stojí to za to

Korekce nosu se v plastické chirurgii považuje za nejprestižnější zákrok, který může provádět jen opravdu zkušený operatér. Od toho se odvíjí rovněž cena, která se pohybuje od 17 tisíc korun výš.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod