I krátké vlasy mohou na ženě vypadat velmi sexy

 Krása 
16. listopadu 2017 10:03 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Novým trendem jsou krátké vlasy Shutterstock
V poslední době se rozmáhá nový trend - ženy shazují svou hřívu a mění ji za účesy z krátkých vlasů. Výhodou krátkých vlasů je nejen to, že se snáze udržují, ale hlavně vhodně zvolený účes dodá ženám neskutečný sex-appeal.

Vlasoví stylisté se shodují na tom, že ženy se často bojí razantní změny a krátkým vlasům se brání, protože mají dojem, že přijdou o svou ženskost. To je ale naprostý nesmysl, krátké vlasy naopak u žen zdůrazní jemné dívčí rysy.

Krátký sestřih navíc umožňuje velkou variabilitu. Podle nálady si žena účes může upravit do uhlazené elegantní podoby nebo naopak do rošťácké rozcuchané. Největší pozitivum je pak to, že krátké vlasy vyžadují jen rychlou a snadnou údržbu. Zbavíte se tak zdlouhavého mytí a sušení. S krátkým účesem je všechno doslova raz dva.

Dobrý střih je základ

Nejdůležitější ze všeho je kvalitní střih, který vám padne a podtrhne vaši individualitu. Nezapomeňte na to, že krátké vlasy je nezbytné pravidelně zastřihávat. Kadeřníci doporučují tak jednou za čtyři až šest týdnů.

Co se týká samotné úpravy účesu, obvykle si vystačíte  s trochou stylingového gelu. Ten rozetřete mezi prsty, nanesete do vlasů a účes vytvarujete podle vašeho gusta. I z krátkých vlasů se dají dělat zajímavé kreace. Například o tom, že i zapletené vlasy si mohou dopřát ženy s kratším účesem, jsme psali zde.

Jak na objem

I krátký účes by měl mít objem. Pokud nejsou vlasy objemné samy o sobě, lze jim pomoci prostřednictvím nejrůznějších přípravků. K dostání jsou například "objemové" šampony i kondicionery, některé jsou dokonce speciálně upravené pro jemné vlasy. Dobrou službu udělá i kvalitní pěnové tužidlo.

Za zplihlé vlasy si často ženy mohou samy. Stačí, když neprovedou správně mytí vlasů. Pokud totiž ve vlasech zůstanou zbytky šamponu nebo kondicioneru, vlasy velmi rychle zplihnou.

Jakmile máte vlasy umyté, je dobré do nich nanést trochu pěnového tužidla. Místo hřebenu je nejlepší použít prsty. Jimi vlasy jemně nabírejte, zvedejte od hlavy a tvarujte do požadovaného účesu. Jakmile budou vlasy takřka suché, vemte si na pomoc kulatý kartáč a opatrně je vyhlaďte.

Aby účes dobře držel

Když máte účes pěkně vytvarovaný, stačí ho jen dobře zafixovat. Jinak se vám může stát, že se vám některé prameny začnou kroutit úplně jiným směrem, než byste si přály. Fixaci nejlépe provedete lakem na vlasy. Pokud vás čeká nějaká mimořádná událost, můžete ještě celý účes doladit leskem na vlasy. Diamantové částečky vaše vlasy neuvěřitelně prozáří a výsledek bude vypadat opravdu skvěle.

Typy krátkých účesů

Dobrý kadeřník by měl mít při pohledu na vás hned jasno, co by vám mohlo slušet. Jemné rysy většinou perfektně vyniknou v precizně sestříhaném chlapeckém účesu, který orámuje tvář. Vysoké čelo zase zamaskuje dlouhá ofina. Dlouhé ofině by se ale na druhou stranu měly vyvarovat ženy, které nechtějí strhávat pozornost na svůj nos.

Pro extrémně jemné vlasy je zase vhodný opravdu krátký střih, takzvaný garcon. Nadčasovou klasikou je pak sestřih, kterému se říká pixie. Vlasy jsou krátké na zátylku a na stranách, v horní a přední části jsou delší a padají do ofiny.

Nekonečné variace

Na první pohled se může zdát, že s krátkým účesem toho moc vymyslet nejde, to je ale velký omyl. Naopak v sobě skýtá opravdu celou škálu možností.

Něžné vlny

Ani ženy s kudrnatými vlasy se nemusejí bát krátkých střihů. Krásně vypadá například postupně sestříhaný bob v délce k bradě. Díky sestříhání skvěle vyniknou lokny.

Úprava takového účesu je docela snadná. Po umytí z vlasů jemně vymačkejte vodu a zapomeňte na kartáč - ten by strukturu kudrn jen porušil. Naneste trochu pěnového tužidla a použijte difuzér. Kudrliny pak dolaďte prsty a vše zpevněte lakem. Tento účes vypadá hezky sám o sobě, ale můžete ho doplnit i jemnou čelenkou.

Rozcuchaná rebelka

Patku nemusíte nosit jen na stranu, ale můžete ji "rebelsky" vyčesat dozadu. Tato varianta je však vhodná pouze pro ženy, které nemají příliš vysoké čelo. Ženy s vyšším čelem by se tohoto účesu měly raději vyvarovat.

Vyčesat patku nahoru není nic složitého. Po jemném vysušení do vlasů naneste tužidlo a pomocí fénu a plochého kartáče vlasy vyfoukejte směrem z obličeje. Vlasy z horní části natočte pomocí kulmy směrem z čela. Na prsty si dejte trochu gelu a účes lehce "pocuchejte". Zlehka rozcuchaný vzhled pak zafixujte kvalitním lakem na vlasy. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47