Banánová slupka je neuvěřitelně užitečná

 Krása 
25. listopadu 2017 07:36 / Marcela Plachá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Umí pečovat nejen o vaše tělo Pixabay
Koupili jste si banán se slupkou, tak proč ji nevyužít. Byla by velká škoda, aby skončila v koši. Je spousta možností, co se s ní dá udělat. Uplatnění najde při péči o tělo i rostliny.

Využijte potenciálu, který banánová slupka má. Je plná živin, vlákniny a antioxidantů. Banánovou slupku však využívejte pro vaše tělo a rostliny pouze v případě, že jste zakoupili chemicky neošetřený plod. V opačném případě si s ní alespoň naleštěte boty.

Péče o tělo s banánovou slupkou je hračka

  • Vybělte si zuby sami doma. Banánová slupka obsahuje mangan, hořčík a draslík. Tyto prvky bělí zubní sklovinu. Výsledek se dostaví po několika týdnech.
  • Slupky použijte k redukci vrásek. Obsahují lutein, který dopomůže k hydrataci a vypnutí pleti. Udělejte si pomocí slupky jemnou několikaminutovou masáž, pak nechte slupku na obličeji ještě 15 minut působit. Můžete provádět i třikrát týdně.
  • Pravidelným používáním dojde i k zesvětlení pigmentových skvrn.

  • Výživnou masku připravíte rozmixováním banánové slupky a přidáním kokosového mléka. Vaše pleť bude prozářenější, jemná a vypnutá.
  • Náladu vám zvedne voda z převařené banánové slupky, působí jako přírodní antidepresivum. Pro lepší účinnost můžete celou slupku rozmixovat a teprve potom ji povařit a nápoj vypít. Obsažený serotonin zvyšuje pocit dobré nálady.
  • Máte-li v kůži třísku, kterou se vám nedaří vytáhnout, přiložte na kůži na min. 20 minut banánovou slupku, kůže zjemní a tříska v ní se uvolní.
  • Pokud vás štípl komár a potřebujete zmírnit svědění, místo potírejte banánovou slupkou.
  • Bradavice odstraníte používáním banánové slupky přibližně po třech týdnech. Postižené místo potírejte několikrát denně vnitřní stranou slupky.

Banánovou péči věnujte také rostlinám

  • Banánová slupka slouží jako odpuzovač mšic ve vaší zahradě. Stačí u kořenů rostliny zakopat několik slupek a mšice si pobyt na kytkách rychle rozmyslí.
  • Do konve na zalévání přidávejte banánové slupky, vždy nechte vodu alespoň den odstát. Dodá vašim rostlinám spoustu potřebných živin, především minerálů a stopových prvků.
  • Přebytečné slupky přidávejte do kompostu, rychle se rozkládají a poslouží podobně jako voda na zalévání. Dodají do kompostu důležité živiny.
  • Krásně lesklých listů na pokojových rostlinách docílíte, když je přeleštíte banánovou slupkou. Zbavíte je prachu a budou vypadat jako nalakované.

Slupky nahradí i krém na boty

Vnitřní stranou banánové slupky si krásně vyleštíte koženou obuv. Několikrát botu přetřete a pak doleštěte měkkým suchým hadříkem. Budete překvapeni, jak se vám bude obuv lesknout.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod