Ženy považují upravené muže za lepší milovníky

 Krása 
27. listopadu 2017 15:48 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Dlouhý vous byl s příchodem druhé světové války nepraktický z hygienických důvodů Shutterstock
Krakonoš, nebo holobrádek? S každou generací je to jinak. Jednou je v módě plnovous, podruhé zase hladká tvář. Nehledě na dobu může být knír či bradka vyjádřením určitého postoje.

Pánové jím mohou dávat najevo nejen svůj styl, ale také zkušenosti a inteligenci. Oholená tvář zase ubírá léta a budí chlapecký dojem. Z praktických důvodů je nejoblíbenější u sportovců, kterým by vousy zkrátka překážely v podání vrcholového výkonu.

Knírek byl vždy symbolem gentlemanů. Starým Egypťanům dodával pocit moci, Řekové viděli v zarostlé tváři moudrost a ruský car Petr Veliký zase osvobodil kníraté poddané od povinnosti platit daně z vousů. V současnosti, podle listu The Guardian, považují ženy takto upravené muže za gentlemany a lepší milovníky.

Holá brada začala být trendy s příchodem druhé světové války, kdy byl dlouhý vous nepraktický z hygienických důvodů. V kníru či bradce se drželi vši, a proto je museli všichni vojáci do jednoho shodit.  Až na Francouze, kteří se od holicích strojků drželi zpátky, a díky své výjimečnosti získali přezdívku „vousatí“.

Kotlety se nosily v období na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Tehdy je razili všichni, kteří milovali Elvise Presleyho. Podle módních fotografií k nim skvěle šly kalhoty do obřího zvonu, vypasovaná saka a obrovské klopy. Typické pejzy kolem uší dodnes demonstrativně nosí muži židovského vyznání z ortodoxních rodin.

Lumberman je styl, který letí právě teď, ale nové technologie dávají mužům volnou ruku. S příchodem nového tisíciletí se mužům otevírají stále nové a nové možnosti.  Na strojky s přidanými funkcemi, jako je otočná hlava, si rychle zvykli. A právě flexibilnost hlavic, která nezná meze, umožňuje mužům pohrát si na bradě se střihy různých tvarů.

Z břitev už neběhá mráz po zádech. Naopak, čím více jich je, tím lépe. Výjimkou nejsou ani strojky s pěti břity. Například Wilkinson Sword. Tématem číslo jedna je hydratace. Vedle dalších a dalších superschopností břitů a hlavic se do hledáčku inovací dostala i samotná péče o pokožku. Naprostou samozřejmostí se staly zvlhčující systémy, které známe v podobě hydratačních proužků a aktivují se při každém dotyku s vodou. Zanechávají tvář vláčnou až hodinu po oholení.

Témata: muži, ženy, vousy, knír
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod