Šest tipů, jak se zbavit celulitidy

 Krása 
05. března 2018 10:20 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Pomerančová kůže je zlý sen každé ženy Shutterstock
Není to nemoc a neohrožuje vaše zdraví. Žádná žena ji ale ráda nemá. O čem je řeč? O celulitidě neboli pomerančové kůži. Nevzhledné ďolíčky nikomu na sebevědomí nepřidají, spíš naopak. My vám poradíme, jak na ni.

Zhubněte

Některé plnoštíhlé ženy celulitidu nemají, ale spíš můžou děkovat genetice. Hlavním původcem pomerančové kůže je totiž tuk v podkoží.

Takže pokud jeho vrstvu zmenšíme, výskyt celulitidy razantně omezíme. Bonusem bude hezká postava s vypracovaným svalstvem. 

Zpevněte se

Zdravá kůže je pevnější a odolnější a nejdou na ní ďolíčky tak moc vidět. Proto se vaším nejlepším přítelem v boji proti celulitidě stanou tělová mléka s látkami pro zpevnění kůže.

Svaly vám zase hezky vytvaruje a zpevní plavání, voda navíc vytváří protitlak na pokožku a příjemně ji namasíruje. Co se s vaším tělem stane, když přestanete cvičit, si přečtěte zde.

Bojujte s geny

Jste štíhlá, snažíte se, ale pomerančové kůže se ne a ne zbavit? Můžete zkusit změnu jídelníčku. Často pomůže vysadit bílé pečivo, knedlíky a buchty a nahradit je celozrnnými či bezlepkovými výrobky.

Pokud vysloveně nebojujete s nadváhou, klidně si občas dopřejte třeba raw dort nebo fit dezert plný ovoce.

Škodliviny pryč!

Nezanášejte si tělo zbytečně škodlivinami a pokuste se přestat kouřit. Také kávy je dobré ubrat, ale jeden šálek si klidně ponechte.

Dodržujte pitný režim, to pomáhá tělu v boji proti škodlivinám. Nejlépe si organismus vyčistíte vodou nebo neslazeným zeleným čajem.

Rozprouděte lymfu

Zkuste lymfatickou masáž, která vám v očistě těla výrazně pomůže. Dalšími pomocníky jsou i speciální krémy s kofeinem, které odplavují zadrženou vodu v těle. Krémy s kapsaicinem zase dokážou příjemně prohřát a zvyšují mikrocirkulaci krve.

Hýbejte se

Od přečtení tohoto článku zapomeňte na výtah. Zkuste chodit co nejvíce pěšky, a pokud si troufáte, můžete začít i s běháním či bruslením. Vhodné je také aerobní cvičení, které rozproudí lymfu a prokrví podkoží.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47