Ruce prozradí váš věk. Jak se o ně starat, aby kůže zůstala mladistvá a pevná?

 Krása 
08. října 2019 10:00 / Jana Jančová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Pečujte o své ruce stejně pečlivě jako o tvář či dekolt Shutterstock
Pracují, pomáhají, hladí, jsou v neustálém pohybu. Řeč je o vašich rukou. I když ženy věnují péči svému vzhledu a starají se o to, aby měly zdravý organismus, přesto rukám nevěnují až takovou péči, jakou si zaslouží. Podle vzhledu rukou se přitom často dá odhadnout věk. Ale i zde existují tipy, jak se dá ovlivnit, aby vaše ruce vypadaly mladě a svěže.

Vaše ruce mohou stejně jako pleť na obličeji či v dekoltu vypadat krásně a mladě. I když se často zapomíná na péči o ruce, většina lidí si vystačí jen s klasickou hygienou a běžnými krémy, je několik způsobů, jak je lze mít krásné a zdravé. K tomu přidejte i pěstěné, čisté a lesklé nehty a budete mít ruce doslova jako mladá bohyně. Přitom se stačí jen porozhlédnout ve vaší kuchyni a ingredience na zázračný zábal najdete tam.

Co budete potřebovat?

  • hnědý cukr
  • olivový olej
  • skořici

Všechny tyto přísady smíchejte v misce dohromady a naneste na ruce. Pak už jen jemně několik minut masírujte. Poté ruce umyjte teplou vodou. Celou proceduru můžete několikrát v týdnu opakovat.

Olejová koupel je extra tip pro vaše ruce

Vaší pružné a vláčné pokožce na rukou pomůže i olejová lázeň. Příjemnou prevencí, jak udržet takovou pokožku, může být i olejová lázeň, kterou si snadno připravíte doma. K tomu stačí použít olej olivový, mandlový, levandulový či růžový. Do lavoru nebo umyvadla s teplou vodou nalijte několik kapek oleje. Do takto připraveného roztoku ponořte ruce a nechte působit asi 10 minut. I tuto proceduru opakujte nejméně jednou týdně.

Další pomocníci pro udržení mladých rukou:

Kokosový olej

Je ideální pro péči o kůži vašich rukou, poskytuje jim hydrataci a pomáhá dosáhnout nádherné měkké pokožky. Stačí ho jen před aplikací na ruce jemně zahřát a vmasírovat jej poté jemně do pokožky rukou.

Ovesné otruby a olivový olej

Do velké misky si dejte dvě lžíce ovesných otrub a dvě lžíce zahřátého olivového oleje a směs dobře promíchejte. Pak do ní vložte ruce a nechte působit 10 minut. Nakonec je vysušte pomocí měkkého ručníku.

Nezapomínejte na masáž rukou

Jde o užitečnou a jednoduchou možnost péče o vaše ruce. Před ní si nejprve aplikujte trochu hydratační látky, olivový olej nebo mandlový olej. Pak si udělejte energickou masáž otíráním obou rukou 5 až 10 minut. Čtěte také: Dokonalou manikúru si můžete udělat samy. Jak na to?

Další užitečné tipy, které vám pomohou pečovat o ruce

Při mytí vašich rukou používejte glycerínové mýdlo.

Nezapomínejte nikdy na hydrataci rukou. Zkuste i masku na ruce. A kde jij seženete? Stačí ta, kterou máte na obličej, tu lze totiž použít i na vaše ruce.

Na vaše suché ruce pomůže pořádná dávka oleje smíchaného s bílým jogurtem a ovesnými vločkami. Směs naneste na vaše ruce a nechte ji působit 15 - 20 minut.

Při práci v domácnosti a na zahradě nezapomínejte na rukavice. Stejně tak myslete na vaše ruce i při opalování. Jen tím, že je budete chránit, snížíte riziko, že v budoucnu budete mít na vašich rukou skvrny.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod