Ostříhejte si trendy ofinu. S naším návodem to zvládnete samy

 Krása 
20. září 2019 13:43 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Překvapte své okolí zkrácenou ofinou Shutterstock
Chtěly byste mít rovnou ofinu? Jde o malou změnu, kvůli které nemusíte navštěvovat kadeřnici. Pokud se vám vyloženě neklepou ruce, zvládnete si ji ostříhat samy. Není to těžké. Poradíme vám, jak na to.

Máte pocit, že přišel čas na změnu? Překvapte své okolí zkrácenou ofinou. Pokud jste to nikdy nedělaly, jde o malý risk. Když máte rády výzvy, můžete se do stříhání pustit podle našeho návodu. Uvidíte, že to není nic těžkého. Kdyby se vám to náhodou vážně nepovedlo, kadeřnice vám jistě ráda ofinu trochu opraví.

Ujistěte se, že vám bude rovná ofina opravdu slušet

To, že si přejete mít rovnou ofinu, ještě neznamená, že vám bude opravdu slušet. Pokud máte vlnité vlasy, budete si muset ofinu každý den žehlit, protože by vám na čele po ostříhání vznikla nehezká vlna. Krátká ofina nejvíce sluší ženám s rovnými a jemnými vlasy.

Vlasy si umyjte, usušte a připravte si na ně kadeřnické nůžky

Před ostříháním si vlasy umyjte, bude se vám s nimi lépe pracovat. Nezapomeňte si je dobře vysušit. Pokud jste začátečnice, raději si vlasy nestříhejte na mokro, protože nemáte dobrý odhad. Rozhodně si své vlasy nezkracujte nůžkami na papír. Kadeřnické nůžky jsou přesnější. Můžete si je zvolit podle toho, zda máte dominantní pravou, či levou ruku.

Hřebenem si sčešte vlasy dopředu

Nejdříve si vlasy dobře pročešte a oddělte si ofinu. To uděláte tak, že si ofinu sčešete dopředu a zbylé vlasy si stáhnete do culíku, aby vám nepřekážely. Pokud chcete mít rovnou ofinu, sčesané vlasy by vám měly začínat zhruba pět centimetrů nad čelem. Rozprostřete je přes celou šířku čela.

Zvolte si délku ofiny

Délka ofiny by neměla být moc dlouho ani krátká. Můžete ji zkrátit pouze do prostoru mezi řasy na horním víčku a obočí. Zkuste ofinu v rukou ohýbat v různých délkách, abyste zjistily, jaká je pro vás ideální. Doporučujeme vám, abyste si raději zvolily delší délku ofiny. Pokud by se vám střih nepovedl, můžete ji dalším zkrácením opravit.

Začněte stříhat

Vezměte si do rukou rovný hřebínek s úzkými zuby. Pozor, musí být vážně rovné. Poslouží vám jako šablona. Přiložte ho zuby vzhůru na místo, kde chcete vlasy odstranit. Začněte je stříhat podél něj.

Dobře se soustřeďte na to, abyste si tam neudělaly zub a rozhodně si v polovině stříhání nedávejte pauzu. Pokud je vaše ofina ve středu nepatrně kratší než po stranách, máte vyhráno, protože tak vypadá přirozeněji. (Dále čtěte: Jak vrátit vlasům ztracený lesk).

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod