Jak si zastřihnout vlasy doma během karantény

 Krása 
28. března 2020 10:46 / Eva Vogelová
  2
📷
4 fotografie v galerii
Před stříháním si vlasy namokřete Depositphotos
Spousta lidí kvůli koronaviru nyní nepracuje. Výjimkou nejsou ani kadeřnice, což může pro několik lidí představovat problém. Vlasy totiž rostou rychle a nikdo neví, kdy kadeřnice začnou zase pracovat. Proto jsme pro vás připravili několik tipů, jak byste si svoje vlasy mohli zastřihnout sami.

Následující rady se zaměřují spíše na jedince, kteří mají dlouhé či polodlouhé vlasy. U stříhání krátkých vlasů byste totiž potřebovali větší zručnost, pokud byste nepoužili strojek.

Kadeřnické nůžky

V prvé řadě budete potřebovat kadeřnické nůžky. Kdybyste si vlasy ostříhali kuchyňskými nůžkami či nůžkami na papír, moc dobře by to nedopadlo. Nedokázali byste si s nimi ustřihnout vlasy rovně, měli byste na nich patrně zuby a navíc by se vám roztřepily konečky. Kadeřnické nůžky můžete sehnat na internetu či v některých drogeriích.

Namočte si vlasy

Zásadně si nestříhejte suché vlasy. Nejdříve si je namočte. Můžete na ně použít i šampon. Mokré vlasy jsou totiž delší než suché. Když nemáte ve stříhání vlasů praxi, těžko byste odhadovali, jak moc byste si měli vlasy ustřihnout.

Nepřehánějte to

Před samotným stříháním si rozmyslete, o kolik centimetrů si vlasy zkrátíte. Doporučujeme vám, abyste to s délkou nepřeháněli. Ideálně si ustřihněte dva až tři centimetry. Pokud to zkazíte, můžete to ještě částečně napravit tím, že si vlasy zarovnáte a ustřihnete další dva centimetry.

Předkloňte se a přehoďte si vlasy dopředu

Stříhat si vlasy za zády není možné. Spusťte si hlavu směrem k zemi a přes ni si rovnoměrně přehoďte své vlasy. Během stříhání si vždy vezměte do rukou pouze slabé prameny. Čím silnější budou, tím bude větší pravděpodobnost, že je neustřihnete rovně.

Chytněte si pramen vlasů mezi prostředníček a ukazováček. Prsty rovně táhněte dolů, až dojdete do místa, kde vlasy budete chtít zastřihnout. Mějte na paměti, že vlasy musíte stříhat pouze pod prsty. Nezapomeňte mít hlavu pořád ve stejné poloze.

Udělejte si culík

Pokud nechcete stát dlouhou dobu v předklonu a stříhat si vlasy po slabých pramenech, můžete vyzkoušet jinou metodu. Pravděpodobnost, že se vám nepovede, je však trochu vyšší. Stejně jako u předchozího způsobu si předkloňte hlavu a přehoďte vlasy.

Vyčešte si je na temenu hlavy a udělejte si z nich culík. Zvedněte se, ale culík si neustále nechte před očima. Velmi jemně a pomalu s gumičkou sjíždějte až do místa, které chcete odstřihnout. Nakonec pod gumičkou opatrně ustřihněte vlasy. Přečtěte si, jak se poprat s odrosty, když nemůžete ke kadeřnici.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?