Triky na mastné vlasy, se kterými budou okamžitě vypadat jako právě umyté

 Krása 
02. září 2020 09:21 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mastné vlasy nemusíte nutně schovávat pod čepicí nebo svázané v uzlu Depositphotos
Máte mastné vlasy, ale nemáte zrovna čas si je umýt? Zkuste několik fíglů, díky nimž si toho prakticky nikdo nevšimne.

Mastné vlasy trápí nejednu ženu či muže. Příčin bývá celá řada. Hormonální změny, genetické dispozice, nadměrný stres, ale také nevhodná vlasová kosmetika či špatné mytí vlasů. Ať už je to tak či tak, pokud potřebujete SOS záchranu, není nutné si vlasy schovávat pod čepicí. Existují i jiné maskovací tipy. 

Fénujte

Nejrychlejší a účinnou metodou, jak vlasy ještě na chvíli probrat, je použít suchý šampon. Pokud ale nic takového doma nemáte, pak další možnou variantou je prosušit je fénem. Tato varianta se hodí pro méně mastné vlasy. Teplý vzduch je zbaví mazu, a pokud si vlasy vyfoukáte v předklonu, získáte tím větší objem a účes nebude vypadat zplihle.

Vysajte maz  

Ač se to možná nezdá, skvělou službu vám udělá obyčejný papírový kapesník. Vlasy rozdělte na jednotlivé vrstvy a na ně až ke kořínkům postupně přikládejte papírový kapesník. Ten pomůže z vlasů vytáhnout přebytečný maz. Výsledek pak sami uvidíte. 

Stačí obyčejný pudr

Zachránit vás může i obyčejný pudr. Ano ten, který používáte na tvář. Má totiž podobné vlastnosti jako suchý šampon. Stačí si s ním poprášit mastné kořínky vlasů, lehce prohrábnout prsty nebo hřebenem a máte hotovo. Pudr totiž dokáže absorbovat přebytečnou mastnotu. Vlasy budou vypadat jako umyté, navíc získají na objemu. Je-li vám líto klasického pleťového pudru, použijte dětský. Ten má navíc mnohem širší využití, o kterém jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47