Copánky jsou líbivé a trendy, mohou vás ale stát zdraví vašich vlasů

 Krása 
27. prosince 2021 08:32 / Mirka Malá
  1
📷
1 fotografie v galerii
Rády si pletete copánky? Je to sice trendy, ale svým vlasům tím velmi škodíte Shutterstock
Pletení copánků všech velikostí a stylů je v polední době velmi v módě, což odborníky doslova děsí. Dochází tím totiž k velkému poškození vlasů.

Co takhle ozdobit svůj účes jedním nebo hned několika copánky? Je to trendy a pletou se na všechny možné způsoby. Vaše vlasy z toho ale radost vůbec nemají. Jak moc takový vlasový styling poškozuje různé typy vlasů?

Rovné vlasy

Existuje několik stylů, které dokáží dokonale poškodit rovné vlasy. "Není třeba chodit daleko. Stačí neustálé nošení culíku, což bude mít negativní vliv na stav rovných vlasů. Příliš utažený culík stačí ke vzniku trakční alopecie, která může způsobit trvalou ztrátu vlasů," řekla pro The Stylist tricholožka Eva Proudman. Špatná péče o vlasy se zkrátka  rovná poškozeným vlasům, které lze jen těžko spravit.

Kudrnaté vlasy

Ty zase nejvíce poškozuje špatné mytí vlasů. Vlasy jsou totiž nejslabší, když jsou mokré, a použití ručníku na kudrnaté vlasy může způsobit tření. V ideálním případě použijte utěrku z mikrovlákna, abyste je osušili. Je to mnohem lepší pro stav vašich vlasů.

Kudrnaté vlasy jsou totiž křehčí než rovné vlasy, takže rovněž přílišné kartáčování je může natáhnout a způsobit lámání. Místo toho nejprve vlasy oddělte prsty a poté hřebenem se širokými zuby, kterým je rozčešete. Také časté používání žehličky na vlasy kudrnatým vlasům nesvědčí.

Takže raději se vyhněte copánkům a se svými vlasy zacházejte dobře. Poškozené vlasy se v mnohých případech skutečně nedají už opravit. Nepoužívejte moc tepelnou úpravu vlasů a používejte výhradně produkty bez silikonu. Vlasům také dodávejte co nejvíce výživy. K mání jsou produkty, které vám uleví od krepatění a zároveň vlasy ošetří a chrání.

Zdroj: Stylist  Byrdie.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod