Pánové, víte jak správně nosit ponožky

 Móda 
15. září 2017 20:32 / Marie Popelková
  6
📷
1 fotografie v galerii
Nejen ženy, ale i pánové vybírají ponožky dle módních trendů, barev, vzorů i ke konkrétnímu outfitu.  Shutterstock
Když řeknete: „Móda začíná od nohou,“ tak většina lidí bude pravděpodobně přemýšlet o botách. Ale i ponožky mohou sehrát ve vašem outfitu důležitou roli.

Nesmíme zapomenout, že ponožek dnes máme poměrně dost typů. A neexistuje pravděpodobně jiná maličkost na oblékání, se kterou můžeme takříkajíc šlápnout vedle tak často, jako právě s nimi.

Ponožky sportovní a funkční. 

Jak bychom asi správně odvodili, jsou určené na sport a ostatní aktivity, které si vyžadují jinou péči o chodidlo, než je běžné. Ať už jde o použití jiných materiálů (například antibakteriálních příměsí), jiných střihů a metod komprese jednotlivých částí chodidla, měly by ponožky takovéhoto typu zůstat u oblečení a aktivit, pro které jsou primárně určené. I když by se nám sportovní ponožky například mohly hodit pro běžné (nedej bože společenské) nošení svou barvou, rozhodně budou razit materiálem a stylem. Ne všichni možná dokážou ocenit, že jsou ponožky v pořádku, ale skoro každý si všimne, když v pořádku nejsou.  

Bílé ponožky. 

Jsou určené na sport. Jen a pouze. A to ještě na sport, kdy se nepředpokládá, že dojde k nějakému zásadnímu ušpinění. Například tenis, golf nebo třeba basketbal. Bílé ponožky jsou nevhodné na outdoor a sporty v přírodě. Zároveň platí jedno upozornění, ponožky nikdy neshrnujeme! Pokud máte vysoké ponožky, vytáhněte je do jejich celé výšky, pokud vysoké nechcete, kupujte si kotníkové. 

„Oblekové“ ponožky. 

Společenské ponožky jsou specifické svými materiály, barvami, ale především tloušťkou látky. Ponožky na nošení do společnosti poznáte. A teď, jak a k čemu je ladit? Existují dva přístupy, jeden je mnohem obvyklejší – ladit ponožky s kalhotami. Ponožky by měly fungovat jako jejich prodloužení, což přispěje také k optickému prodloužení postavy, budete vypadat vyšší. Můžete využít také tón v tónu, nicméně ponožky by měly mít vždy ten tmavší. Ladění ponožek s botami můžete najít také jako doporučení, prohřešek to není, nicméně toto zase postavu opticky zkracuje. 

Barevné ponožky. 

Barevné a vzorované ponožky se objevují a získávají na popularitě posledních pár let. Můžou být výborným vyjádřením vlastního stylu, nápaditým doplňkem, který lze ladit například s kapesníčkem nebo kravatou, ale všeho s mírou. Barevné ponožky vyžadují doopravdy vytříbený cit pro módu, aby působily moderně a stylově, a ne prvoplánově.

Jak nosit a kombinovat barevné ponožky s oblekem?

Barva ponožek by měla být nejméně o jeden odstín tmavší než barva kalhot a bot.
Mimo tenisové kurty a sportovní hřiště by rozhodně neměla být bílá. Snad jen pokud máte bílé kalhoty i boty.

Po sedmé hodině večerní se nosí jen černé dostatečně dlouhé ponožky. Jsou vhodné i pro vyšší společenské akce. Barevné a vzorované ponožky mohou pozvednout celkový vzhled, pokud ladí se všemi ostatními prvky oděvu a nestrhávají na sebe veškerou pozornost.
Noste ponožky dost dlouhé na to, aby vám při sezení nebyla vůbec vidět lýtka. Stěží by se našlo něco méně atraktivního než pohled na proužek bledé kůže mezi nohavicí kalhot a vrškem ponožky.

Pozor na unavené opotřebené gumičky, aby vám ponožky nesjížděly po lýtku.

Nezapomínejte na doplňky

Důležitou součástí každého outfitu jsou doplňky. Maličkosti, které pozvednou celkový vzhled do vyšších sfér. Vybírejte si opět dle svého vkusu a stávajícího šatníku. Existuje množství ozdob do klopy, manžetových knoflíčků, kapesníčků do kapsy nebo již zmíněných barevných ponožek a tkaniček. Například kapesníček je moc pěkný doplněk, který podtrhne vaši osobnost. Je ale nutné ho zasadit do celého odění tak, aby působil vkusně. Nejhorší jsou kombinace, které jsou sice odvážné, ale také nevkusné nebo až vulgární. Stará dobrá rada, že méně je někdy více, tu platí dvojnásob.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod