Žádné čepice s bambulí. Do módy jdou pletené barety

 Móda 
31. ledna 2022 09:07 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
S pleteným baretem neuděláte chybu Depositphotos
Baret jako takový není ve světě módy žádnou novinkou, je to v podstatě ikonický prvek francouzské módy. Řadu let se ale nenosily, nyní však nastává změna. A protože je zima, vracejí se barety v dokonalé pletené verzi.

V zimě je potřeba udržet se v teple, ale jak to udělat a ještě u toho vypadat stylově? Díky pletenému baretu zabijete hned dvě mouchy jednou ranou. Stylisté jsou pletenými barety tak nadšení, že o nich dokonce tvrdí, že jsou uhlazenější, efektivnější a univerzálnější než ty, které se nosily dříve. 

Jak baret nosit

Baret je v současné době součástí streetové módy, takže má díky tomu skutečně univerzální využití. Pletený baret si totiž můžete vzít ke sportovnějšímu stylingu, ale i k tomu elegantnímu.

Pokud prostě jen jdete do práce nebo večer na drink s přáteli, můžete klidně doma nechat svůj dlouhý elegantní kabát a místo něho si obléknout svoji oversized bundu, kalhoty nebo džíny a pletený baret.

Pokud chcete něco elegantnějšího, pak ke svému kabátu nasaďte kašmírový baret nebo baret z kvalitního materiálu. Protože i mezi barety jsou rozdíly a samozřejmě záleží na tom, zda si pořídíte ten nejlevnější, nebo investujete do baretu od své oblíbené módní značky. Na jeho vzhledu a materiálu i následném opotřebení to totiž bude vidět.

Barety mají historii

A není to jen proto, že je baret symbolem francouzského stylu. Barety se totiž nosily už v 19. století jako symbol třídního označení. Až pak se stal součástí francouzské módy. A jeho největší sláva přišla poté, co si barety oblíbily armády po celém světě.

Barety  lze je nosit rovně nebo nakloněné, zkrátka můžete si zvolit svůj vlastní styl nošení baretu, nebo prostě jen zakrýt nedokonalé vlasy, které si nechcete upravovat kvůli cestě do obchodu. Stejně to ostatně už rády dělají hollywoodské celebrity, které se módních trendů chytají vždy jako první.

Zdroj: Stylist, Daily Mail.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod