Svatební sezóna se blíží. Inspirovat se můžete nejkrásnějšími filmovými šaty

 Móda 
29. dubna 2022 13:30 / Patricie Chládková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Svatební sezóna klepe na dveře Depositphotos
A jako každý rok, na dveře klepe svatební sezóna, která potrvá alespoň do konce září.

Pokud své vysněné šaty teprve hledáte, račte vstoupit do našeho kurátorovaného výběru a nechte se inspirovat. Jestli už svůj vysněný model máte, tak se klidně jen pokochejte.

Usměvavá tvář

Troufám si tvrdit, že si nikdo nedovolí zpochybňovat Audrey Hepburn jako naprostou módní ikonu své doby. Tento status si vydobyla šaty, které oblékla ve snímku z roku 1957 Usměvavá tvář. Na obřad oblékla saténové šaty z dílny Givenchy s tenkrát populárním sníženým pasem, lodičkovým výstřihem a bohatou tulle sukní sahající do půlky lýtek. Naprostá nádhera doplněná o bílé krátké rukavičky a decentní závoj s mašličkou na temeni hlavy.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený History Student (@historic_knowledge)

Nevěsta na útěku

Ve výběru pochopitelně nesmí chybět už klasická devadesátková romantická komedie s hvězdnou Julii Roberts, Nevěsta na útěku. Hlavní postava Maggie je k smrti vyděšená představou, že by měla svému snoubenci před oltářem říct ano, a tak raději volí útěk. Dává nám tím možnost ocenit v průběhu filmu  rovnou patery svatební šaty. Nás ale budou zajímat ty předposlední, model se sametovým prošíváním na tylové áčkové sukni s průhledným vrškem.

Sex ve městě

Carrie si nakonec bere Božského. Jak to popadne je asi teď jedno, ale co rozhodně není jedno je to, jakou róbu nakonec neslavnější seriálová fashionista vybere. Favoritů je několik, jedny hezčí než druhé ale vyhrát mohou jen jedny. A vítězem se stává …. Viviene Westwood. Šaty vzbudily rozporuplné emoce ale říkejte si co chcete, jsou skutečně jedinečné. A co ta vlasová ozdoba v podobě ptáka? Prostě Carrie, nic jiného se snad ani nedalo čekat.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Best British Weddings (@bestbritishweddings)

Stmívání

I upíři věří na svatby. V příběhu o lásce lidské dívky a staletého upíra nakonec dojde k okázalé svatbě a my se tak můžeme pokochat vskutku nádhernou svatební róbou od módní návrhářky Caroliny Herrery. Po uvedení filmu se šaty staly tak populárními, že je dokonce několik dalších značek okopírovalo. Postava Belly oblékla hladké šaty jednoduché siluety s véčkovým výstřihem, dlouhým rukávem a překvapivým zvratem v podobě zdobení na jejich zadní straně. Ta byla pokrytá drobnými knoflíčky od zapínání až po konec vlečky. Tyto knoflíčky byly pak zvolené i k ozdobení spodní části rukávků.

Hunger games

Další sci-fi a zase spousty extravagantních modelů a v případě svatebních šatů se nejednalo o výjimku. Hlavní hrdinka Katniss Everdeen zvolila svatební obřad jako únik ze smrtelné situace. K obřadu nakonec nedošlo ale i tak byla možnost šaty, o které se postaral indonéský návrhář Tex Saverio, spatřit. Jednalo se o bohatý model s korzetovým vrškem s teatrálním až dramatickým zdobením v podobě stříbrných dekorací navozujících iluzi křídel.

Velký Gatsby

Není žádným překvapením, že po uvedení remaku z roku 2013 od režiséra Baze Luhrmanna, stoupla obliba svatebních šatů inspirovaných dvacátými léty. Tedy okázalé róby jednoduché siluety doplněné o art-deco doplňky. O závoji zajištěném bohatě zdobenou čelenkou se vám bude i zdát. 

Padesát odstínů šedi

A nesmíme zapomenout na neobvyklé pojetí klasického modelu šatů mořská pana. Ty oblékla Dakota Johnson jakožto Anastasia Steel v trilogii Padesát odstínů. Šaty pro film navrhla nekorunovaná královna svatebních kreací Monique Lhuillier.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Monique Lhuillier (@moniquelhuillier)

Zdroj: marthastewart.com, brides.com,

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod