Cargo kalhoty se vracejí zase do módy. Jak do pánské, tak i do dámské

 Móda 
18. února 2022 07:22 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Kapsy, zipy a šikoré nohavice, to jsou cargo kalhoty Depositphotos
I přes všechny ty covidové vlny to ve světě módy frčí velmi rychle. Už se stihly vrátit kalhoty se širokými nohavicemi, džíny se širokými nohavicemi a teď dokonce i cargo kalhoty.

Už jste zapomněli, co to ty cargo kalhoty jsou? Tak zjednodušeně jsou to ty, co mají kapsy a možná i zipy a tak nějak vycházejí ze stylu pracovních kalhot. A nadcházející jaro a léto budou jejich sezonou.

Retro móda z přelomu tisíciletí

Cargo kalhoty zažily svoji obrovskou slávu na konci 90. let a na počátku tohoto století. A tehdy v nich chodil skoro každý, i tehdejší hvězdy jako Avril Lavigne, Gwen Stefani nebo Rihanna. A dnes to vypadá podobně, protože už řada hvězd a modelek zařadila cargo kalhoty do svého šatníku.

A co je na cargo kalhotách tak zajímavého? Jde především o ležérní a uvolněný styl, a tak skvěle zapadají do současného celkového módního trendu nedbalosti. A navíc se dají nosit téměř ke všemu, i když kalhoty do divadla to zrovna nejsou.

Jaké a s čím carga nosit

Možná ještě nějaká ta carga vytáhnete ze svého šatníku. Ale můžete si samozřejmě vybrat z nepřeberného množství nových kalhot, ať už budou připomínat ty z přelomu tisíciletí, nebo budou mít zvýšený pas, jak je to dnes opět v módě. Nebo můžete vyzkoušet cargo džíny, což je velmi zajímavý prvek, taktéž kombinovatelný téměř se vším.

Ke cargo kalhotám se ale na jaře nejvíc bude hodit kožená bundička, protože kůže, která se vrátila v loňském roce, ještě rozhodně neřekla své poslední slovo. A nějaké ty boty připomínající svým designem ty pracovní.

Ke cargo džínám vám to bude slušet ve svetříku a teniskách a samozřejmě oba stylingy platí jak pro ženy, tak pro muže. Ženy ale mohou v obchodech narazit i na cargo kalhoty v elegantnějším designu, kte kterým se samozřejmě nejvíc bude hodit top nebo košile nebo nějaký lehký košilový svetřík. K takovým kalhotám můžete obout i elegantnější obuv a v létě klidně i žabky nebo pantofle.

Zdroj: Stylist, Vogue.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty