Skla brýlí potřebují správnou péči. Na kapesníček při čištění raději zapomeňte

 Móda 
08. února 2019 08:46 / Veronika Prášilová
  2
📷
4 fotografie v galerii
Skla potřebují důkladnou péči, aby se nepoškodila Depositphotos
Dioptrické brýle jsou pro mnohé z nás důležitou součástí každodenního života. Aby nám však dobře sloužily, potřebují i ony důkladnou péči a očistu. Ne všechny prostředky jsou totiž ty pravé, takže při jejich použití hrozí, že si brýle zničíte.

Jak se o vaše brýle co nejlépe starat, vám prozradíme v následujících bodech.

Noste je v pouzdře

Základem je nosit brýle v ochranném pouzdře. Pokud je nemáte neustále nasazeny na očích, určitě je nenoste například ve vlasech nebo jen tak volně v kabelce či tašce.

Skla jsou velmi náchylná na poškození a reálně hrozí jejich brzké poškrábání. Také v případě, že brýle bude odkládat, dbejte na to, abyste je nepoložili na skla.

Kapesník není to pravé ořechové

Poškození skel hrozí také při jejich čištění. Pokud je máte mastné či jakkoli špinavé, rozhodně je nečistěte s pomocí papírového kapesníku nebo ručníku.

Jeho struktura dokáže skla poškrábat, ačkoli se to na první pohled nemusí zdát. A stejné je to i v případě klasických látkových kapesníků. Nejlepší je v takovém případě sáhnout po hadříku z mikrovlákna.

Mýdlo ano, ale ne peelingové

Pokud vaše brýle potřebují důkladnější očistu, nebojte se skla umýt teplou vodou. Je-li zapotřebí ještě těžší kalibr, můžete použít také klasický saponát nebo tekuté mýdlo.

Ale použijte samozřejmě takové, v němž nebudou ani drobné abrazivní částečky, které by mohly skla nenávratně zničit. Jinými slovy, peelingové mýdlo není pro tyto účely to pravé ořechové. Skla už poté stačí pouze opláchnout pod tekoucí vodou a případně dosušit a doleštit opět za pomoci hadříku z mikrovlákna. 

Základem je ale vybrat dobré a kvalitní brýle, které vám budou sedět. Na co všechno byste se měli zaměřit, abyste nemuseli brzy pořizovat brýle nové?

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve