Módní trendy nadcházející sezóny. Ve hře jsou mikrosukně a barva Very Peri

 Móda 
20. dubna 2022 08:30 / Zuzana Procházková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Letošní sezóna je ve znamení sytých barev a jejich nevšedních kombinací Depositphotos
Je na čase odložit zimní vlněné kabáty a přivítat jaro v novém stylu. Přední návrháři i designéři již uvedli na přehlídkách v Miláně, Paříži i New Yorku nejnovější trendy nadcházející sezóny. Jste zvědaví, co se bude nosit? 

Pokud by se dvěma slovy měla charakterizovat móda nadcházející sezóny, pak je to jistě odvážnost a extravagance. To vypovídá o mnohém. Modely, jež byly po celém světě představeny na nejznámějších módních přehlídkách, nejsou pro každého. Můžete se však jimi inspirovat a váš  ‚‚outfit" si tak dotvořit podle nejnovějších trendů. 

Mikrosukně

Minisukně jsou minulostí. O tom vypovídá přehlídka značky Miu Miu, kde dostala krátká sukně opravdu nový rozměr. Uvedené mikrosukně jen tak tak zakrývají kalhotky, a proto se hodí jen skutečně pro odvážné. Podobné střihy představily pro jarní kolekci také módní domy jako Christian Dior, Emporio Armani di Missoni. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Caroline Daur (@carodaur)

Třásně a pruhy

Vzor, který ovládne letošní sezónu, jsou jednoznačně pruhy. Horizontální, svislé, diagonální, široké i tenké. Na jaře uvidíte záplavu těchto vzorů ve všech obchodech. Neobvyklé je to, že na módních přehlídkách byly tyto pruhy kombinovány zejména s třásněmi. Nebojte se tedy ani takového výstřelku. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený JIL SANDER (@jilsander)

Motorkářské bundy

Druhým silným módním trendem letošní sezóny jsou motorkářské bundy, se kterými se budete setkávat ve všech možných podobách. Od drsných ‚‚oversized" kousků se cvočky, přes vypasované modely, až po velmi extravagantní bundy s vycpávkami v ramenou či asymetrickými detaily. Výhodou je to, že si jistě každý vybere a najde svůj styl.

Výrazná večerní róba 

Na slavnostní večeře, oslavy a jiné příležitosti vykročte jen v opulentních šatech, ve kterých se rozhodně v davu neztratíte. Velkou roli hrají barvy a různé detaily jako volánky, přičemž módní domy jako Versace si Oscar de la Renta představují modely například v sytě oranžové. 

Fialová je barvou roku

Každý rok se vyhlašuje takzvaná barva roku, která posléze silně ovlivňuje dění na módní, designerské, ale i umělecké scéně. Pro letošní rok se barvou roku stala fialová, respektive její modrofialový odstín, oficiálně pojmenovaný jako Very Peri. Pokud jste doposud fialovou barvu nemuseli, tak vězte, že odstín Very Peri vás doslova nadchne a hodí se pro každého. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Leonie Hanne (@leoniehanne)

Nevšední průstřihy a nahota

Jak už bylo řečeno na začátku, nadcházející módní sezóna je v duchu odvážnosti a extravagance, jako tomu nebylo nikdy dříve. S tím souvisí poslední silný trend, a to všemožné asymetrické průstřihy a jistý prvek nahoty. Odhalená břicha, mikrosukně, průsvitné materiály nebudou zdaleka jediné. 

Zdroj: vogue.co.uk, whowhatwear.co.uk.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod