Doneste si jaro do kuchyně v podobě tří jarních pomazánek

 Recepty 
14. května 2018 08:38 / Iva Dvořáková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Sedmikrásky a ředkvičky se mají chuťově rády Pexels
Pomazánky z toho, co nám roste na zahradě, jsou evergreenem každého jara. Dozvíte se však, jak si ředkvičkovou nebo pažitkovou pomazánku krásně nazdobit. Stačí jen utrhnout jeden kvítek.

Dostanete těžký úkol. Zkuste si ingredience na tyto pomazánky sehnat opravdu někde ze záhonku a ne ze supermarketu. 

Budou chutnat úplně jinak. Navíc potřebujete být v přírodě, abyste si mohli sehnat chudobku, neboli sedmikrásku. Ta nám všechny recepty krásně doladí a ozdobí talíře.

Ředkvičková pomazánka

8 - 10 ředkviček, 2 tavené sýry, půlka tvarohu, vajíčko, lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř, květy sedmikrásky 

Ředkvičky dobře omyjte a najemno je nastrouhejte na struhadle spolu s vajíčkem (nebo ředkvičky a vajíčko nadrobno nasekejte). V míse utřete tvaroh nebo smetanový sýr s taveným sýrem, osolte a opepřete. Přidejte ředkvičky s vejci a dobře promíchejte. 

 Jestli budete mít domácí ředkvičky ze záhonu, nepřidávejte česnek, který se do této pomazánky obvykle dává. Domácí ředkvička má výraznou chuť a česneku není třeba. Namazané chleby dozdobte sedmikráskami.

Pažitková pomazánka

2 balíčky lučiny, velká hrst nasekané pažitky, malá jarní cibule, 1 lžička olivového oleje, sůl, pepř, květy sedmikrásky

Postup je neskutečně jednoduchý. Pažitku omyjte, nasekejte stejně jako cibuli a poté vše smíchejte dohromady. Pár sedmikrásek si nechejte na ozdobu chleba.

Vajíčková pomazánka

4 vejce, 270 g žervé, jarní cibulka, pažitka, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl, pepř, sedmikrásky i se stonky

K tomuto receptu doporučujeme použít domácí vajíčka. Slepičky začínají po zimě pořádně nést, tak to snad nebude problém.

Do rendlíku dejte vařit vodu, a jakmile dosáhne bodu varu, přidejte vejce. Po 10 minutách odstavte ze sporáku a vodu slijte. Vejce nechte zchladit.

Pak je oloupejte a nakrájejte na malé kostičky, které dáte do misky. Pažitku a jarní cibulku nakrájejte nadrobno a smíchejte v misce s ostatními ingrediencemi. 

Na pečivo namažte silnější vrstvu a zkuste poklást sedmikráskami i se stonky. Snažte se nasbírat květiny v čistém prostředí dál od silnice.

A jestli chcete v kuchyni ještě chvíli pobýt, tady máme tři osvědčené recepty na míchaná vajíčka. Dobrou chuť!

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve