Častá konzumace zázvoru přináší mnoho zdravotních výhod
Pravidelná konzumace zázvoru posiluje imunitu. Léčivá rostlina obsahuje vitaminy A, B1, B2, C, E, hořčík, železo, zinek, fosfor a aminokyseliny. Má antioxidační a protizánětlivé účinky. Kvůli jeho ostré chuti si ho neoblíbí každý, ale jeho zdravotní účinky jsou více než unikátní.
Bolesti břicha a pálení žáhy
Máte rozbouřený žaludek? Snědli jste nějakou potravinu, kterou váš trávicí systém nezpracoval dobře? Vsaďte na zázvor. Pomáhá s poruchami trávení a zklidňuje žaludek. Pokud vás často trápí pálení žáhy, konzumujte pravidelně zázvor, který by měl nepříjemné projevy zmírnit. Pomůže vám i při nadýmáním a občasných nevolnostech.
Cholesterol
Spoustu lidí trápí vysoká hladina cholesterolu. S ním je spojené vyšší riziko příchodu srdečních chorob, kterých se všichni velmi bojí. Mohou být totiž smrtelné. Pokud patříte mezi jedince, které trápí vysoký cholesterol, měli byste se ho snažit všemi možnými dostupnými prostředky pravidelně snižovat. Jedním z nich je pití zázvoru. Nastrouhejte si ho do hrnku a zalijte horkou vodou. Pijte ho alespoň jednou denně, protože zázvor vám výrazně pomůže hladinu cholesterolu snižovat.
Nachlazení
V tomto období spousta lidí smrká a kašle. Není těžké se od ostatních nakazit. V boji proti nachlazení vám pomůže zázvor. Nastrouhejte si ho a udělejte si z něj čaj. Pomůže vám k tomu, abyste se více potili, uvolní vám dutiny a uleví od bolesti v krku. Zázvor je jeden z nejlepších přírodních léků na nachlazení. Díky němu nebudete muset chodit do lékáren a konzumovat chemicky připravené léky. Zjistěte, jak se ještě jinak můžete chránit před chřipkou.
Rakovina
Zázvor je skvělým pomocníkem při léčbě rakoviny a funguje jako prevence před jejím vznikem. Některé výzkumy dokazují, že zázvor zastavuje růst rakovinových buněk a zároveň i některé ničí. Údajně účinkuje především při rakovině vaječníků a tlustého střeva. Není však možné zázvor nahradit klasickou léčbou rakoviny. Jde pouze o podpůrný prostředek.